Boluri tibetane terapia vibro-acustica a mintii, corpului si a spatiului tau de locuit

[amazon_link asins=’B0166FKO2G’ template=’ProductAd’ store=’geniesmart-20′ marketplace=’US’ link_id=’328308ca-8fda-11e7-914e-1b603311433e’]

Boluri tibetane sau bolurile cantatoare, exista de mii de ani. Ele au fost utilizate in trecut in scop de meditatie si ceremonii religioase. Ele provin mai ales din Tibet, Nepal, India, intr-o multitudine de forme, stiluri si rezonante armonice de sunet.

Astazi, aceste boluri tibetane, datorita proprietatii sunetelor emise, sunt folosite la vindecare, masaj acustic, balansarea chakrelor. Lovite sau frecate pe marginea interioara, exterioara a gurii cu un ciocanel de lemn, produc un sunet armonic prelungit.

Complexitatea sunetului acestor boluri tibetane, depinde de amestecul de metale folosit in compozitia lor. Puritatea si complexitatea sunetului este direct proportionala cu cantitatea de material feros din compozitia lor. De aceea acest tip de sunet este denumit si sunet de echilibrare al aurei si chackrelor.

Producerea acestor boluri tibetane si cum iau nastere calitatile lor

Acum ca si in trecut, topirea amestecului de metale si forjarea lor manuala, in cantitati mici, creaza diferente in sunetele armonice de rezonanta.

Astfel doua boluri tibetane sunt diferite atat ca proprietati cat si ca sunet.

Exista 2 retete metalurgice majore ce implica fabricarea bolurilor cantatoare:

 • aliajele de bronz, continand cupru si staniu, ofera tonalitati scazute, rezonante.
 • aliajele de alama, ce contin cupru si zinc, ce ofera tonlitati mai inalte

Prin procesul de turnare si forjare manuala se obtin discuri metalice. Acestea sunt boluri tibetane in forma bruta. Respectand traditia, in timp ce le bat pentru a capata forma de bol, mesterii de azi mediteaza si canta mantre cu scopul de a incastra aceste vibratii in structura metalica a bolurilor.

Practic prin meditatii si rostirea mantrelor chiar in timpul procesului de batere, le acordeaza vibrational. Astfel cand le folosesti, sunetul lor te va transporta in starea meditativa inalta oferita si prin procesul de acordare vibrationala.

boluri tibetane

Boluri tibetane acordate pe frecventa meditatiei si armonizarii

Daca nu poti participa la un curs Reiki pentru procesul de initiere in vibratia armoniei, poti sa iei un astfel de bol cantator. In acest caz, bolul tibetan este acordat pe frecventa vindecarii si meditatiei, prin:

 • rezonantele lui armonice de sunet obtinute prin procesul de farbicatie manuala dupa reteta secreta
 • acordarea lui vibrationala in timpul prelucrarii, prin meditatia si incantarile spirituale ale mesterilor. Astfel, vibratia mantrelor si starii inalte spirituale a mesterilor, se regaseste in structura bolurilor.
[amazon_link asins=’B00K9HHFZ2′ template=’ProductAd’ store=’geniesmart-20′ marketplace=’US’ link_id=’88514810-8fda-11e7-83d3-1b73c4c68a8c’]

Aceste boluri nu au fost facute sa sune dupa sistemul de note muzicale moderne. Cel mai interesant este sa induci vibratia a doua boluri asemanatoare.

Cand ele intra in rezonanta, vibratia lor armonica este efectiv simtita visceral si nu doar auzita.

Poate avea loc o insumare a supratonurilor sau scadere a tonurilor scazute. Rezultanta tonalitatii acestora se numeste tonalitate de umplere spatiala.

Utilizate separat sau doua impreuna, induc destul de repede starea de constinta alterata specifica meditatiei.

Boluri tibetane si terapia vibro-acustica in zilele noastre

Astazi mai mult ca oricand, omul este deschis cresterii potentialului sau spiritual si de vindecare, accesand practicile holistice. Dintre ele, folosirea acestor boluri tibetane ofera o dimensiune sonora vibrationala, impreuna cu frecventele supra-tonalitatilor non-armonice. Prin aceste vibratii de sunet poti:

 • medita
 • practica auto-vindecarea
 • reduce stresul
 • relaxa
 • energiza
 • accesa strea de vis cu ochii deschisi
 • curata chackrele
 • elibera emotional profund
 • accesa stari spirituale inalte

Poti folosi aceste boluri tibetane sau cantatoare si pentru a purifica gandurile si elimina barierele emotionale.

Astazi in plin avant tehnologic, au fost redescoperite calitatile sunetului bolurilor tibetane de bronz. Terapia vibro-acustica moderna, se bazeaza pe ele tratand in spitale afectiuni neurologice, implicandu-se in programe prenatale, chirurgie, medicina muncii si altele.

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*