Cum sa eviti manipularea cand o intalnesti la fiecare pas

Subiectul despre cum sa eviti manipularea este vechi de cand omenirea. Cu toate astea, manipularea, astazi mai mult ca oricand, este un instrument de baza. Intrebarea este: „In mainile cui?”.

Rezultatul manipularii, indiferent de natura ei, este abandonarea sau influentarea propriilor tale interese de moment, in favoarea manipulatorului. Rezultatul manipularii este greu de evaluat, in bine sau rau, fata de persoana ta.

Daca nu-ti cunosti interesele reale, fiind manipulat de persoane etice, le poti afla. Dar daca esti luat de pe drumul tau de persoane lipsite de scrupule, pentru a servi intereselor lor?

Cum sa eviti manipularea cand ea exista la toate nivelele de comunicare

Pentru a sti cum sa eviti manipularea, trebuie sa te gandesti la natura relatiilor dintre:

  • oameni
  • oameni si sisteme create tot de oameni, dintr-un interes anume.

Tu stii cand esti manipulat de oameni?

Oamenii in actiunile ce le intreprind, sunt centrati pe ei insisi, pe nevoile si obiectivele lor. Fie ca o fac constient sau nu, etic sau dimpotriva, ii vor manipula pe ceilalti in a-si indeplini propriile dorinte. Este perfect normal sa se intample asa. Tu stii cand esti manipulat in relatia cu o persoana abila, etica, sau lipsita de scrupule? Ai putea crede ca stii …. dar, o sa vedem putin mai incolo ce presupune aceasta stiinta.

Tu stii cand esti manipulat de alti oameni prin sistemele create de ei?

Sistemele religioase, de afaceri, mass media informationale, medicale, internetul, sunt create tot de oameni. Daca esti conectat la un sistem, ai parte si de manipularea inerenta acestuia. Motivul aparitiei acestor sisteme, a fost determinat de interesele creatorilor lor, vizavi de interactiunea cu alti oameni:

  • sistemul religios – sa gestioneze credinta oamenilor la nivel de masa.
  • sistemul educational – sa formeze la nivel de societate puncte comune de vedere asupra vietii sociale, profesionale; prin acest sistem oamenii invata sa reactioneze unitar la stimulii sociali, economici, etc;
  • sistemul mass media si internetul – sa gestioneze diseminarea informatiei la nivel de masa;
  • sistemul medical – sa gestioneze actiuni eficiente de eradicare a maladiilor si tinerii sub control a starii de sanatate a populatiei.

Lista poate continua, dar ti-am aratat ca natura relatiilor umane implica la orice nivel, influenta unora asupra celorlalti.

Manipularea unor „Guru” nationali este cea mai grava dintre toate

Cautand indrumare intr-o zona spirituala, de dezvoltare personala, poti foarte simplu sa devii o victima a manipularii. Sunt cei ce vor poza in corifei nationali de vindecare, profeti, lideri spirituali, coach-eri de viata. Astia sunt altii ce nu au dovedit absolut nimic in viata lor, dar si-au creat o imagine fara continut real. Cauta sa afli expertiza lor de viata reala, prin care se produc ca atare.

O sa vezi „Life Coach-eri” ce se baga in sufletul oamenilor influentandu-le viata, cand nici a lor nu arata grozav. Cu ce expertiza de viata vin ei sa ofere solutii?

Stii de ce fac asta? Pentru ca este foarte usor. Stii ce impact au asupra oamenilor? Iti spun eu: dezastruos. Familii despartite, abandonarea sistemului medical, pierderea timpului in practici misterioase aiuritoare, urmate de imbolnavire, devitalizare, etc.

Tot ce au reusit acesti indivizi a fost sa compromita putinele sanse de ridicare a nivelului de viata si vindecare. Daca privesti piata locala sau lumea creata de ei, ai sa constati doar mediocritate. „Elevii” lor nu reusesc sa faca mai nimic decat sa dea din gura si ei. Precum „profesorul” – corifeu national, asa si elevul. De fapt „scoala de vindecare” energetica si dezvoltare personala, este doar o scoala a manipularii, fara esenta reala.

Daca nu ma crezi cauta sa ai contact direct cu oamenii bogati, leaderi spirituali, autentici. Ai sa ai parte de inspiratie, scoala a vietii, energie, prin puterea exemplului, fara manipulare.

Vrei sa eviti manipularea? Foloseste puterea exemplului a celui ce cauta sa te influenteze. Ce a facut el cu el, de-ti spune tie ce sa faci?

Cum sa eviti manipularea prin folosirea unui program de devirusare al virusilor manipulativi

Daca vrei sa stii cum sa eviti manipularea, ei bine … afla ca nu poti. Traiesti printre oameni si integrat in sistemele societatii. Ca sa nu te lasi manipulat, tratezi manipularea ca pe un virus ce iti afecteaza calculatorul.

Calculatorul esti tu, cu toate programele tale de viata. Ca orice calculator, in schimb, ai nevoie de un antivirus. Antivirusul tau va fi propriu doar tie. Acesta se bazeaza pe un anume gen de experienta de viata dobandita, de la un moment incolo.

Experienta personalizata pe baza respectarii unor principii de viata, este cel mai bun antivirus.

Cum sa eviti manipularea, fara folosirea retetelor fixe – ce de fapt nu exista

Deci antivirusul tau se va baza pe:

Daca tu crezi ca acest articol iti ofera o solutii reale despre cum sa eviti manipularea, poti sa-l oferi prin SHARE si prietenilor tai.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*