Despre Reiki – Tehnica de Armonizare cu ajutorul palmelor

Ma bucur ca ai ajuns aici sa descoperi Reiki, tehnica de Armonizare cu ajutorul palmelor fondata de Sensei Usui, un maestru din Japonia ce a atins Armonizarea deplina (Satori)!

Atingerea regala - Charles al doi-lea

Atingerea regala – Regele Charles al II-lea al Angliei vindecand prin atingerea palmelor

[amazon_link asins=’B01N29DO8F’ template=’ProductAd’ store=’geniesmart-20′ marketplace=’US’ link_id=’b660f505-8fcb-11e7-b829-e91a331daddd’]

Metodele de Armonizare prin transmiterea energiei Universale cu ajutorul mainilor, erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Se stie ca Buddha, precum si personaje biblice, tratau cu ajutorul mainilor. Mai tarziu in istorie intalnim “atingerea regala”, cand regele isi trata supusii prin asezarea mainilor lui pe capul lor.

Totusi, modalitatea de a folosi mainile pentru vindecare nu este iesita din comun.  In mod obisnuit, intuitiv, din reflex, mana se duce la locul in care apare o durere. Disconfortul gen maseaua cu probleme sau un picior lovit poate fi astfel atenuat. In Japonia, tehnica asta se numeste Teate Ryoho si inseamna vindecarea cu ajutorul mainilor.

 

Sensei Mikao Usui – De la Teate Ryoho la Reiki

 Cum a inceput totul in Reiki

 

Sensei Mikao Usui - Fondatorul tehnicii Reiki - Vindecarea cu ajutorul palmelor

Sensei Mikao Usui – Fondatorul tehnicii Reiki – Vindecarea cu ajutorul palmelor

Sensei Usui ce s-a nascut in 1865 in Japonia. Dupa o viata intreaga de cautari in ale sensului vietii, sa dedicat indeplinirii lui, odata ce la identificat.

Ca si o consecinta a acestor cautari si eforturi in martie 1922 a obtinut Armonizarea adica Iluminarea (o stare inalta si stabila de fericire si relaxare permanenta). In acelasi timp a obtinut si abilitatea de a transmite energia Armonizatoare. [amazon_link asins=’B01B61E75K’ template=’ProductAd’ store=’geniesmart-20′ marketplace=’US’ link_id=’52ecfd9b-8fcd-11e7-b52c-dd1fd31d4b23′]

Fiind un erudit al multor discipline, a creat o metoda de modificare a sistemului energetic de rezonanta al studentilor, pentru ca acestia sa poata la randul lor transmite aceasta energie numita Reiki.

Metoda de transmitere a fost bineinteles cea stiuta de dinainte si anume Teate Ryoho. Doar energia ce era acum transmisa era diferita prin calitatea vibrationala, mult mai inalta.

Dar Sensei Mikao Usui a creat mai mult decat o simpla metoda de transmitere a vibratiei armoniei prin palme.

Ajungand deja la starea de Armonizare superioara, s-a gandit ca sa dezvolte metoda originala, Reiki Ryoho. Astfel cei initiati in aceasta metoda pot atinge si ei aceasta stare de armonie cu consecinta directa asupra echilibrului material, fizic, emotional, spiritual.

Metoda originala de accesare Reiki la indemana tuturor

A rezultat o metoda completa prin care studentii erau initiati sa transmita energia Reiki. Ei aveau la dispozitie un set intreg de tehnici si practici bazate pe energia Reiki, pentru a-si ridica necontenit sanatatea, nivelul de constiinta cu scopul atingerii Armoniei superioare.

La inceput, raspandirea acestei metode a avut un success deosebit mai ales in randurile marinei militare. Asta a dus la faptul ca amirali, comandati de flota si doctori militari au adoptat metoda, transmitand-o mai departe. De asemenea, dintre ei au urmat la conducerea societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai ca presedinti. Ca exemplu ii pot numi pe: Juzaburo Ushida Contra Amiral – al doilea presedinte , Kan’Ichi Taketomi Contra Amiral al treilea presedinte.

Studentii Maestrului Reiki - Sensei Mikao Usui

Studentii Maestrului Reiki – Sensei Mikao Usui

Chujiro Haiashi medic militar si comandant de flota, a fost ultimul elev initiat la nivel Shinpiden (ultimul posibil atunci) de catre Sensei Usui. Tot el a fost responsabil de transmiterea metodei originale in occident.

Datorita necesitatii de a adapta metoda originala Reiki Ryoho la mentalitatea vestica, au rezultat doua mari ramuri ale Reiki occidental: Alianta Reiki si Tehnica Radianta.

[amazon_link asins=’B01DVOUIEY’ template=’ProductAd’ store=’geniesmart-20′ marketplace=’US’ link_id=’92face67-8fcc-11e7-b053-bfb0476e066f’]

Interesant este ca intre timp, in Japonia, metoda Reiki devenise aproape uitata. Datorita celui de al doilea razboi mondial, au disparut multi practicanti si inregistrari de pe navele de razboi. Pe de alta parte multe au fost scufundate sau dezmembrate la sfarsitul razboiului.

Din cauza bombardamentelor asupra oraselor japoneze, sediul societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai a fost mutat de mai multe ori pierzandui-se urma intr-un final.

Osugi gongen - Centrul Societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai

Locul in care Sensei Usui a obtinut Iluminarea

Dupa finalul razboiului, In Japonia, nu se mai stia aproape nimic de existenta metodei originale Reiki si URRG.

Cum a aparut metoda Gendai Reiki

Sansa a facut ca in ultimii ani, Sensei Hiroshi Doi, dupa ce a fost initiat si a studiat stilul occidental Reiki doar pana la nivelul 2, sa intalneasca in urma unei recomandari facute, chiar pe d-na Kimiko Koyama, ce nu era altcineva decat a 6-a presedinta a societatii URRG.

Aceasta societate nu si-a incetat niciodata existenta, dar si-a redus mult activitatea doar la cativa membrii. Ei practic s-au dedicat conservarii etalonului energetic Reiki si a practicilor originale.

Sensei Hiroshi Doi, fiind asistat de d-na Koyama, a parcurs toate nivelele acestei metode, devenind si membru URRG.

Suntem fiinte spirituale - Citate ReikiDo
Metoda Gendai Reiki prin Scoala ReikiDo
Aceasta este metoda ce o predau si eu, fiind preocupat sa o transmit cat mai simplu, fara mistere, ezoterisme si implicatii religioase, pentru a-ti oferi si tie posibilitatea de a introduce in viata ta si a celor dragi tie, vibratia Armoniei.

Metoda Gendai Reiki – Imbinarea dintre cele doua stiluri: traditional si occidental

Un eveniment din viata lui l-a facut sa reinvestigheze cele doua stiluri invatate, cel vestic si cel estic, imbinandu-le pe amandoua intr-o noua metoda numita Gendai Reiki.

Metoda Gendai Reiki nu este o noua metoda de accesare a vibratiei vindecarii, ci continua linia metodei originale creata de Sensei Usui. Aceasta metoda a fost adaptata, simplificata, pentru a putea fi practicata de cat mai multi oameni angrenati in ritmul societatii contemporane.

In schimb, aceasta linie de initiere este una conservatoare spre deosebire de cea care a generat metodele occidentale). Ea se prezinta ca un etalon al energiei Reiki si asta pentru ca se transmite prin linia Kan’Ichi Taketomi si d-na Kimiko Koyama, ambii presedinti in perioade diferite a societatii de vindecare infiintate de Sensei Usui. Astfel a rezultat o metoda ce poate fi folosita cu usurinta si simplitate, de cat mai multi oameni, pentru a-si vindeca mintea si corpul, dar si pentru a-si ridca nivelul de constiinta in vederea obtinerii iIluminarii.

De ce are efect energia Reiki asupra noastra?

LA SCOALA AI INVATAT CU SIGURANTA, CA LUMEA CUNOSCUTA, SE POATE DECOMPUNE PANA LA CEA MAI MICA PARTICULA.  EA ARE ATAT O CARACTERISTICA MATERIALA (MASA), CAT SI ENERGETICA (CUANTA). TEORIA CUNATICA!

DECI NOI SUNTEM ENERGIE SI TOT CE SE INTAMPLA LA ACEST NIVEL, NE INFLUENTEAZA!

PE DE ALTA PARTE, AI INVATAT, TOT LA SCOALA, CA DOUA FRECVENTE SE POT ARMONIZA PRIN FENOMENUL REZONANTEI. PRIN ACEST FENOMEN ELE ISI IMPRUMUTA CARACTERISTICILE UNA ALTEIA.

ASTFEL, NOI FIIND ENERGIE, REZONAM CU O ALTA ENERGIE DE FRECVENTA INALTA, PARTE CONSTITUENTA A UNIVERSULUI DINTOTDEAUNA. PRIN ARMONIZAREA CU ACEASTA, AVEM BENEFICIUL VINDECARII CORPULUI, MINTII SI RIDICARII NIVELULUI DE CONSTIINTA.

Caracteristicile metodei de vindecare Reiki:

  1. Odata ce terapeutul a dobandit abilitatea de transmitere a energiei Reiki, nu o va mai pierde vreodata;
  2. Prin transmiterea corecta a energiei, atat terapeutul cat si pacientul vor fi Armonizati cu consecinta directa de vindecare;
  3. Actioneaza atat pe obiecte cat si pe fiinte;
  4. Actioneaza indiferent de sistemul de convingeri a terapeutului si pacientului;
  5. Tehnica de transmitere a Energiei Universale nu implica concentrarea sau un efort deosebit din partea terapeutului, ci dimpotriva, o stare de relaxare ajuta procesul;
  6. Cu foarte mare usurinta se poate transmite Reiki in trecut, pentru vindecarea unor traume, in viitor pentru rezultate dezirabile si la distanta, indiferent cat de mare este aceasta;
  7. Aceasta terapie energetica este foarte utila in tratarea problemelor emotionale, fizice sau spirituale.

Fii sociabil, trimite mai departe!