Diferenta dintre femei si barbati sau transformarea tolerantei in comunicare

Diferenta dintre femei si barbati, constituie sarea si piperul vietii in general (societate) si particular (familie).

Acest „frecus” intre cele 2 parti, este cultivat metodic in cultura moderna. Asa s-a ajuns la ideea inutilitatii familiei, asta generand dezechilibre personale, dar si tensiuni sociale. Cui ii trebuie asta?

Diferenta dintre femei si barbati, intre necesitate si izvor de conflicte

Diferenta dintre femei si barbati ar fi data de faptul ca barbatul isi foloseste „capul” in timp ce femeia „inima”. Barbatul foloseste argumente logice, femeia afectiunea fara argumente.

Exemple:

Spre exemplu este foarte usor sa explici de ce marea are o anumita culoare, dar foarte greu poti explica sentimentul ce ti-l genereaza.

Femeia emotionata ii spune barbatului: „Hai sa dansam … sa plutim pe armonia muzicii”. Barbatul: „Bine iubito, de acord … dar cum, ce pasi folosim”?

Energiile specifice femeii si barbatului, precum yin si yang, sunt asemenea principiilor de natura opusa ce reflecta dualitatea lumii. O energie genereaza “inima”, ce este de neinteles pentru o alta, numita “logica.

DIFERENTA DINTRE FEMEI SI BARBATI SE ANULEAZA INTR-UN SINGUR PUNCT

Numitorul comun dintre femeie si barbat exista pentru un moment si se exprima prin iubire. Si unii si altii ajung pentru un moment in situatia asta, simtind iubirea unul fata de altul.

Acest lucru arata ca atat in femei cat si in barbati, exista aceleasi simturi, dar in proportii usor diferite. Si unii si altii isi pot folosi simtul interior, ce nu poate genera explicatii logice. La fel si unii si altii pot folosi tipuri diferite de logica.

Diferenta dintre femei si barbati poate fi armonizata, daca schimbam din radacini educatia.

In artele martiale japoneze, exista un principiu filozofic, aplicat garzii de lupta (felul in care iti tii bratele). Bratul din fata reprezinta barbatul in fata casei, bratul din spate reprezinta femeia ce asigura casa. Ambii conlucreaza prin functii separate, in scopul apararii ei, prin armonie.

In stiintele reale, aplicate, nu exista doar femeia sau doar barbatul.

Religia argumentul suprem pentru diferente de gandire intre femei si barbati

Toate religiile a fost create de barbati pe baza unui sistem rational. Femeile au fost excluse, sau au avut si inca mai au, un statut inferior. Motivul il reprezinta nu un pacat originar (o prostie din mentalul colectiv), ci faptul ca femeile deranjeaza „vorbind alta limba”. Produc pur si simplu „fisuri” in argumentatia perfect logica numita religie, creata de barbati.

Diferenta dintre femei si barbati deranjeaza simturile logice ale ultimilor, in timp ce primele isi vad perfect de drumul lor.

Consecinta excluderii femeii din religie, a rezultat in minimizarea rolului ei in societate. Asta dus prin compensare, la dorinta femeii de emancipare. Ea a dorit sa aiba acces la posibilitatile deschise doar barbatilor pana atunci.

Din pacate, tot diferenta dintre femei si barbati le creaza primelor niste necazuri in demersul emanciparii.

Diferenta dintre femei si barbati exploatata intr-o directie voit gresita

In schimb, azi, parintii si scoala, educa fetele in sensul emanciparii, stabilind fetelor aceleasi obiective ca si ale baietior. Aceste obiective sunt de viata, profesionale, etc.

Marea tampenie a educatiei este incurajarea competitiei dintre femei si barbati, pentru aceleasi gen de obiective.

Exista obiective predominant masculine cum ar fi razboiul, cucerirea inamicului prin lupta, functii de conducere (mai ales a barbatilor, vezi „managerite de birou”)

Obiectivele specific barbatesti, solicita femeii energie predominant masculina. Schimband raportul dualitatii naturale (yin-yang), femeile sufera transformari fizice (aspect, dereglari endocrine).

Se intampla sa schimbe energia feminina cu cea masculina, conducandu-se insa tot dupa „inima”. O fi buna combinatia …. ?

Este fix ca atunci cand ai dori sa lupti doar cu mana din spate, in arte martiale. Femeia trebuie sa compenseze ceea ce era dat amandoura de fapt.

diferenta dintre femei si barbati

Intelegerea si armonizarea femeii cu barbatul cu rezultat in vindecarea si bunastarea ambilor dar si a societatii

Tinand cont de diferenta dintre femei si barbati, femeile ar trebui sa readuca barbatul intre ele si obiectivul preponderent masculin. Adica sa lucreze cu energia barbatului, pentru a realiza acel obiectiv.

In istorie au fost regine ce au guvernat singure (cu ce costuri personale?) si altele ce si-au pus regii intre ele si obiectivele lor. Aceasta includere a barbatului acolo unde ii este locul, de fapt salveaza femeia de la dereglari. Femeia manata de „inima” va folosi „logica” si invers.

In spiritualitatea autentica, (de moda veche ai zice, nu?) se spune:

Femeia (energia, “inima” ei) nu trebuie expusa. Ea va fi protejata mereu: In copilarie de parinti, in viata adulta de sot, la batranete de copii.

Constitutia naturala a ambilor dicteaza: barbatul in fata, femeia in spate, ambii reflectand in egala masura, regula principiilor duale. Naturi opuse aflate in permanent echilibru. In spate inseamna protectie, nu altceva.

In meditatia spirituala, capul si simturile (inima), se golesc. Astfel mintea logica va accepta misterul vietii (necunoscutul) iar inima va accepta logica. Viata nu poate fi inteleasa doar prin logica sau doar prin simturi, ci prin amandoua.

Masura logicului si misterului este dictata de Armonie.

Prin meditatie, mintea si inima nu mai sunt in conflict, misterul invaluindu-i pe toti deopotriva.

Reiki este de fapt un mister si asa este destinat a ramane, pentru a produce rezultate.

Reiki reduce diferenta dintre femei si barbati, golindu-le si unora si altora, preaplinul simturilor. Armonia astfel se va restabili prin echilibrarea componentelor logice cu cele afective. La cursuri Reiki Do vei cunoaste modalitatea de a ajunge in timp la aceste rezultate, bucurandu-te de toate aspectele vietii in comun.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*