Energia vitala a organismului tau si modul ei de producere si conservare intre ignoranta si realitate

Este necesar sa stabilim de la bun inceput ce inseamna energia vitala a organismului tau, pentru a nu confunda termenii. Una inteleg oamenii de stiinta, alta doctorii si cu totul altceva oamenii de rand, referitor la energia vitala. Practic fiecare vorbeste de cu totul altceva, folosind gresit acelasi termen. Rezultatul dupa milenii de filozofie, vorbe si cercetari, este ca oamenii au o calitate slaba a vietii si mor prematur.

Iti propun o abordare ce te va edifica pe deplin asupra acestei notiuni de energie vitala. Anume:

energia vitala a organismului tau, este forta vietii ce-ti dicteaza durata si calitatea traiului pe pamant.

Iti implica organismul pentru ca nu poti trai in afara lui, dar nu se limiteaza la el.

Uite despre ce este vorba in acest articol ce trateaza forta vietii

Am sa-ti explic de ce toti se afla pe o cale gresita in cresterea energiei lor vitale. Vezi doar ca nimeni nu are un rezultat in privinta asta, doar vorbesc.  La final iti voi spune ce te intereseaza. Anume cum poti obtine si proteja energia vitala a organismului tau, contrar parerilor „super-specialistilor” de azi, vai mama lor.

Daca ai resursa vitala suficienta, ti-o poti intretine, creste si chiar trasforma in „combustibil” pentru procesele fizice ale corpului, fara s-o consumi. Adica trebuie sa lucrezi la acest aspect din timp, nu cand este prea tarziu. Prea tarziu inseamna atunci cand esti prea uzat de boala si varsta. Atunci vei avea nevoie de ajutor din afara.

Energia vitala a organismului tau legata de hrana, o eroare de interpretare

Energia ce i-a nastere prin procesele metabolice generate de hrana, nu este energie vitala, asa cum crede majoritatea. Aceasta confuzie a generat moda alimentatiei sanatoase, naturale si nemodificate genetic. Acest tip de alimente nu mai exista in realitate, chiar daca pe etichetele lor scrie altceva.

Odata ingerat un aliment, el va declansa procese anabolice si catabolice insotite de consum si generare de energie.

Aceasta energie este denumita de catre ignoranti, energie vitala. De fapt este doar o parte foarte mica, indirect legata de energia vitala a organismului tau.

Uite de ce zic asta.

Aceasta energie ajuta corpul sa se miste dar nu neaparat sa intretina viata. Poti sa mananci fiind hranit artificial, in timp ce semnele tale vitale sunt aproape de zero.

Daca forta vietii tale ar fi direct proportionala cu cantitatea hranei, atunci postul prelungit ti-ar scurta viata. Daca energia ta vitala ar fi legata de calitatea hranei, nu ar mai fi valabila statistica urmatoare:

Azi, calitatea scazuta a hranei, in mare parte artificiala, corespunde statistic unei durate de viata crescute. Comparatia folosind un singur criteriu, am facut-o cu perioada de dinainte de dezvoltarea industriei fast-food. 

S-a dovedit stiintific ca oamenii, in anumite stari ale mintii, sunt capabili sa nu manance perioade indelungate. Asta inseamna ca energia vitala a organismului tau, nu este generata de hrana.

Energia vitala a organismului nu inseamna nici cea chimica si electrica proprie corpului tau

Acesta este de fapt un sub-capitol al primului. Energia chimica are legatura cu metabolismul. Am vorbit despre el. Energia electrica caracteristica organismului uman este abordata in lucrul cu meridianele din medicina chinezeasca traditionala. Poti avea toate”circuitele” electrice bune, dar nivelul de vitalitate scazut si invers.

Sau te vei simti energic cu o diferenta medie de potential 70 – 90 mV, functie de tipul de celula somatica, neuronala. Aceasta valoare se masoara intre nucleul celulei si norul de electroni de pe suprafata membranei ei. La nivele mai scazute de potential, te vei simti „scurs”.

La cursurile Reiki Do o sa-ti spun o modalitate foarte simpla de a-ti mentine diferenta de potential optima. Aici nu spun reteta, ca voi fi iarasi copiat de toti Corifeii ce nu pot dovedi apoi ce spun.

Desi organismul tau poate fi in parametri electrici, energia ta vitala poate doar palpai. La prima pala de vant „flacara” se poate stinge.

Energia vitala a organismului tau legata de odihna, o jumatate de adevar

Se spune ca un om obisnuit are nevoie de 8 ore de somn, pentru o viata sanatoasa, lunga, de calitate.

Dar ce inseamna obisnuit azi? Majoritatea este stresata si inebunita de grija zilei de maine. Starea acestor oameni, reclama chiar o durata mai mare de refacere prin somn si de multe ori fara efect. Stresul se acumuleaza oricum, declansand boli ce duc la un sfarsit prematur.

Cei ce ajung intr-o stare inalta, linistita, spirituala (participati la cursuri Reiki Do) au nevoie de 6 ore de somn. Atat! Acestia traiesc mai mult si cu o calitate crescuta a vietii.

Deci energia vitala a organismului nu este legata de durata somnului si doar partial de calitatea lui.

energia vitala a organismului

Energia vitala a organismului tau poate fi scazuta prin practicarea „religiei de coltul strazii”, metodelor contorsionisto – ezoterice, misterioase si aiuritoare

Azi este la moda practicarea multor forme de „invataturi” asa zis spirituale:

constelatii …, reconectari …, yogi, astrologii … si multe alte prostii bune de pierdut timpul.

Provocare de la mine pentru tine: Tu ai auzit de metode fara profesori, invatatori, ce sa le transmita mecanismul de functionare? Alea sunt metode?

Yoga spre exemplu, nu mai exista in formele sale variate prana, hata, etc. Asta pentru ca nici in India, tara ei de origine, nu mai intalnesti maestri veritabili, ci doar escroci. Chiar indienii o spun raspicat: toti guru indieni de yoga sunt escroci. Exista doar o singura ramura valabila si azi, de care putini au auzit. Aia chiar sunt tari, dar foarte putin cunoscuti.

Cei ce cauta cresterea energiei vitale a organismului lor prin yoga, sunt expusi la dezechilibre si chiar boli. Doar ca te contorsionezi, sau respiri intr-un fel, nu inseamna ca faci si ce trebuie. Cine sa te mai invete daca maestri veritabili nu mai sunt nici macar in India?

Cei mai dificili pacienti in terapie, i-am avut dintre asa zisii yogini. Practicarea acestor pseudometode duce la eliberarea de energii nedefinite si necontrolate si la scurtarea vietii intr-un final.

Practicantii de pseudo-religie, science-fiction, stiinte de mult pierdute si uitate, pacientii mei de maine

Tu stii cum arata un invatator autentic yogin? Poate odata, am sa fac o incursiune in adevarata yoga de azi, dar nu prin articole, ci in lectii, cursuri. Ma mai gandesc.

Aceasta ramura yoga de care-ti spun, este singura ce mai poate fi transmisa pe linie disciplica autorizata. Restul, repet, sunt prostii de pierdut timpul pentru creduli, deoarece nu mai are cine sa te invete.

Despre celelalte pseudometode amintite mai sus ce sa mai zic? Nu poti indentifica Maestrul initial, creator de metoda si o linie de la el, la elev. Azi tot Corifeul National invata o poezie pe de rost de pe internet si-si vinde credulilor prostia.

Dintre atatia practicanti de atatea metode, cati si-au crescut cu adevarat energia vitala a organismului lor, pentru o viata lunga si sanatoasa? Unde se vede cresterea asta si pe cine? Arata-mi!

Deci nici „stiinta ezoterico – contorsionista” din zilele noastre, nu poate creste energia vitala a organismului. Sunt doar basme de pacalit fraierii.

Daca vrei, in karate-ul japonez, iti arat niste exercitii super tari, executate relativ lent de catre oricine, ce te baga literalmente „in priza”. Vrei sa-ti mai spun ce efect au si tehnicile Reiki Do, asupra energiei tale vitale? Uita-te la mine si ai sa intelegi.

Vrei sa le faci din timp pe amandoua, impreuna? Gandeste-te unde vei ajunge, cumparandu-ti timpul, din timp.

Adevarul despre cum obtii energia vitala a organismului tau

La inceput am postulat: „energia vitala a organismului tau, este forta vietii ce-ti dicteaza durata si calitatea traiului pe lumea asta.” Aceasta energie este bateria ce-ti tine spiritul legat de un corp functional, pentru a trai in lumea fizica.

Modul in care traiesti, iti poate consuma mai repede sau mai incet aceasta energie vitala. Prin ignoranta accepti pierderea, pierzandu-ti viata printre degete.

Contrar opiniei „expertilor” imbatraniti inainte de vreme, iti poti amplifica si proteja energia vitala a organismului tau, foarte simplu:

Prin Armonizarea frecventei energiei tale vitale, cu cea a frecventei Ceasului Universal continut in Reiki. Vei „ticai” in ritmul Universal, adica iti vei corecta principiul constructiv comun cu Universul, pulsatia universala. Asta nu se face dupa ureche si nici cu oricine. Vezi bine ca nu sunt rezultate, ci doar vorbitori de Reiki. Deci, ce nu functioneaza la ei de sunt atat de devitalizati?

La cursuri Reiki Do vei face primul pas in aceasta tehnica, procedand intr-un anume fel. Este un proces de durata ce trebuie inceput din timp. A ajunge la astfel de rezultate, ca ale mele, este o alchimie si nu o stiinta exacta. Tine foarte mult si de modul de gandire, dar si de alte „ingrediente”.

Eu ti-am aratat o cale unica pentru a-ti creste energia vitala a organismului tau, desi toti Corifeii practica Reiki „real simplu si japonez”. Priveste diferenta dintre mine si ei, ca sa intelegi de ce este unica.

Acum 5 minute nici nu banuiai ca exista asa metoda, acum ai un mijloc de actiune real in care rezultatul va depinde bineinteles de tine. Poti ajunge si tu in situatia de a-ti creste si mentine resursele vitale, cu consecinte directe asupra calitatii si duratei vietii tale. Tu alegi.

ps: Dand SHARE participi la raspandirea informatiei reale prietenilor tai, atat de necesara intr-o lume a manipularii prin informatie

 

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*