Frumusetea interioara a fiintei tale si ce-ti trebuie s-o descoperi

Este firesc sa te gandesti la frumusetea interioara a fiintei tale, dar ai idee cum o poti scoate la suprafata? Daca te preocupa subiectul, o sursa accesibila de informatii este internetul pe care acum il „butonezi”. Dar din pacate tehnologia comunicatiei, a scos la iveala mai degraba uratenia lumii decat frumusetea ei. Astfel internetul si mass media au ajuns cele mai grozave mijloace de manipulare. Acestea sunt menite sa te tina departe de chiar frumusetea interioara a fiintei tale.

Comunicarea fata in fata, directa, implica formalisme si anumite bariere de comunicare as zice sanatoase. Nu te poti exprima oricum fata de oricine. Internetul in schimb, permite fiecaruia sa se exprime cu usurinta, dezinhibandu-se. Este foarte usor pentru oricine sa-si „tipe” prin trimbita virtuala, „cunoasterea”. Uite cat de multi „adevarati specialisti” avem azi in orice domeniu: spiritualitate, fericire, traiul dupa bunul plac.

Accepta ca viata este mizerabila ca sa poti intelege frumusetea interioara a fiintei tale

In acest mod a rezultat o discrepanta totala intre viata reala, mizerabila in sine si cea inchipuita de pe internet. Frumusetea interioara a fiintei tale a ajuns si ea un subiect de manipulare si cunoastere absoluta.

Cu cat mai multi „priceputi” se manifesta, cu atat tie iti va fi mai greu sa ajungi la ea.

Mai trebuie sa argumentez uratenia manifestata a lumii reale in care traim cu totii?

 • cum se abandoneaza majoritatea fara sa lucreze cu sinele lor pe motiv ca nu sunt pregatiti suficient, sau pur si simplu de lene?
 • cum ii fac pe ceilalti sa le suporte imperfectiunile rezultate din propria indolenta?
 • ce eforturi fac ceilalti sa „evolueze” pentru a putea face fata cu succes „pretentiilor” primilor?
 • cat de mult rau isi fac unii altora si pentru cat de putin, crezand toti intr-o resursa limitata?
 • cum unii?!!! profita de naivitatea si disperarea altora „nelucrati” suficient si ce rezulta din asta.

Ce te tine departe de a-ti accesa frumusetea interioara a fiintei tale este … teama. Teama de fapt este manifestata de majoritatea, mai ales de catre cei ce se declara atotcunoscatori in toate. Ii vezi cum alearga sa acumuleze cota de piata, clienti, imagine.

frumusetea interioara a fiintei tale

Teama dirijeaza de fapt comportamentul „specialistilor” in domeniile spirituale si de viata si uite ce-ti fac acestia tie

Teama, latenta sau exprimata, creaza in interiorul tau un gol. Teama are la baza lipsa cunoasterii, educatia gresita, manipularea voita.

Ti-e teama de ce nu stii si de ce nu poti influenta sau schimba. Exemplu: teama de moarte. Cu totii vom muri, nu? Si este o problema ce se va manifesta in zeci de ani si nu sute …. uite colea. Ce ai de gand sa faci?

Deci atunci cand ti-e teama ai un gol interior iar reactia naturala este de a-l umple.  Astfel, in loc sa „sapi” dupa frumusetea interioara a fiintei tale, o acoperi cu ce strangi din afara:

 • mancatul in nestire
 • acumularea de valori ce nu-ti apartin dar de care ai „nevoie” sa-ti umplii golul: „servici”; „valorile companiei”; etc.
 • fuga dupa acumularea de cunostinte pasive, pierdutul timpului pe internet citind la intamplare ce-ti pica, crezand tot.
 • cumpararea cursurilor de „ridicari” de tot felul, vandute de cei ce stiu sa-ti genereze mai multa teama, marindu-ti golul interior
 • stimularea competitivitatii generatoare de conflicte cu tot cei din jur

Disperarea muta generata de frica nestapanita genereaza comportamente deviante foarte departe de frumusetea interioara a fiintei tale

Teama il face pe om sa incremeneasca pe loc, ajungand cu timpul la disperare. Disperatul a ajuns asa abandonand lucrul cu sinele, fiind preocupat doar de umplerea golului din exterior. Aici nu mai poti vorbi de frumusetea interioara a fiintei tale, ci dimpotriva. Priveste ce fac oamenii semenilor lor dar si naturii inconjuratoare … o fi un gol interior de vina?

Cand dezechilibrul cauzat de acumularea fara noima se manifesta in planul fizic, apare boala. Atunci disperatul este din nou, ca intr-un cerc ce se inchide mereu, victima perfecta a „cunoscatorilor”. Adica a celor ce se exprima fara bariere, obstacole, prin trambita virtuala sau mass media. Este „copt” pentru a i se servi o doza suplimentara de teama, ce ii mareste si mai mult acel gol interior.

 • nu ai voie sa …
 • regula spune sa
 • ingerasul iti da nana la fundulet daca spui, faci, etc
 • invocarea de protectii de tot felul

Cum manifesti foarte simplu frumusetea interioara a fiintei tale

De fapt, opusul golului este plinul interior. Plinul interior este de fapt manifestarea Iubirii si nu a temerii. Suna ciudat din gura unui barbat, dar eu nu ma refer la iubirea ca sentiment ce il porti persoanei de sex opus.

Ma refer la sentimentul ce-ti creaza acel plin, ce te impiedica sa te uiti in exterior, dupa acumularea altor valori decat ale tale. Acolo inauntru nu mai este loc pentru altceva.

La cursurile Reiki Do, exact asta primesti:

Un plin ce creaza mediul potrivit ca frumusetea interioara a fiintei tale sa se manifeste pur si simplu.

Fara prea multa filozofie, ai sa ajungi, prin lucru cu sinele tau, sa manifesti acest plin imprejur, neconditionat. Ceilalti il pot respinge sau accepta, va fi problema lor nu a ta.

Pe tine te va implini manifestarea lui neavand goluri ce trebuiesc umplute, dimpotriva. Acest plin nu va fi altceva decat frumusetea interioara a fiintei tale, oferita neconditionat celor din jur. Nu asta iti doresti?

 

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*