Invata sa fii fericit in afara oricarei tehnici invatata de pe internet

In primul rand fericirea permanenta se regaseste, nu se descopera. Ai fost copil si ai fost fericit in lumea ta. Deci starea asta permanenta nu este o utopie. Asa cum unul invata sa inoate fiind aruncat in apa, invata sa fii fericit si tu din nou. Arunca-te in viata si fa o baie zdravana de imprejurari placute. Ai sa stii apoi sa faci drumul asta, ori de cate ori o sa ai nevoie.

Cum iti creezi acele imprejurari placute? Simplu. Uite cum am procedat eu.

Intr-o buna zi, am fost sunat de la agentia mea turistica. Mi-au propus o alta destinatie decat cea pentru care optasem, undeva prin Mediterana. Ei spuneau ca ma redirectioneaza in Spania, intr-o zona cu plaje frumoase. Am acceptat, convenindu-mi programul de zbor si pretul mai bun. Apoi mi-am dat seama ca destinatia era undeva afara din Europa. Stupoare! Destinatia era Tenerife si anume orasul Puerto de la Cruz. Na! Invata sa fii fericit, daca poti, cand nici nu stii ce te asteapta. Crezi sau nu, dar pretul a fost echivalentul unei excursii in insula Rodos, Grecia.

Nu am sa-ti descriu excursia, poate altadata. Dar vreau sa-ti arat ca poti invata sa fii fericit, fara tehnici ci pur si simplu.

Invata sa fii fericit in afara tehnicilor si schemelor aiuritoare

Cand am aterizat in sudul insulei, mi s-a strans putin inima. Transferul la hotel l-am facut cu un microbuz printr-un peisaj arid, timp de 1 ora. Ma intrebam, ce naiba caut eu acolo, in milocul unei insule dezolante. Treptat, peisajul s-a schimbat, trecand in partea de nord a insulei. Am descoperit in nord, contrastul si anume, echivalentul unei vegetatii tropicale. Eeeeee acolo am inceput sa ma bucur prima data.

 

Cand m-am dat jos in Puerto, m-am regasit in mijocul unui orasel frumos si animat. Totusi ritmul de viata, deloc alert, era foarte placut. „Ceasul meu” a inceput sa ticaie cu cel al locurilor. Te sfatuiesc sa procedezi la fel, pentru a putea sa gusti specificul locului.

Deci nu „balti” in energia ta, lasa-te modelat de energia locului, cu ritmul lui de viata.

Pentru a invata sa fiu fericit in conditiile alea, nu mi-a trebuit facultate. Ma sculam devreme. Inainte de micul dejun dadeam o fuga pana la plaja din tuf vulcanic, neagra. Ma suiam pe digul unde valuri de 2-3 metri se spargeau intr-un zgomot asurzitor.

Priveam cum in larg surferii isi dovedeau maestria in joaca cu valurile. Contemplam, nu meditam.

Invata sa fii fericit ascultand respiratia oceanului

Apoi, setat de respiratia oceanului, dadeam fuga la micul dejun. Era bogat, aveai de unde alege. Apoi imediat refaceam drumul tocmai parcurs, de data asta pentru baie la plaja din apropiere.

Da, m-am balacit impreuna cu localnicii in valuri mari, cand steagul rosu era arborat. Inot bine nu doar la bazin ci si in ocean. A invata sa fii fericit, presupune abandonul de sine prin exteriorizare si rezonanta cu ritmurile naturii. Se mai poate si altfel, dar asa este natural si simplu.

Pranzul ma prindea de cele mai multe ori printr-o taverna locala, delectandu-ma cu specialitatiile oceanului.

Dupa pranz, ori plecam intr-o calatorie prin insula cu un amic taximetrist, ce-mi era si ghid local, ori colindam orasul.

Am vizitat locuri, am interactionat cu oameni, m-am imbogatit simtind, traind.

Tu traiesti sau te prefaci?

Absenta din propria ta viata iti va provoca tristete.  Asta indiferent cati pasi ai face dupa schema tristilor corifei nationali de fericire, vindecare si dezvoltare.

Hotareste-te acum sa fii fericit. Actioneaza!

Pentru a invata sa fii fericit, iesi din cochilia ta, ia-ti un bilet de avion si du-te catre necunoscut. Te vei intoarce altfel. Poate nu vei mai subventiona schema de viata avuta pana in momentul plecarii.

Pentru invata sa fii fericit, trebuie sa stii sa „pleci” din cand in cand.

Altfel sa stii ca ai la dispozitie 2 metode Reiki Do, ce iti poate reda pofta de viata:

Acum stii ca poti invata sa fii fericit prin 3 mari cai de actiune, abordate impreuna sau separat.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*