Maestru Reiki facut la comanda solutia ideala pentru compromiterea vindecarii spirituale

Mai demult, am inceput sa scriu pentru a face cunoscut Reiki Real prin prisma unui Maestru Reiki. Sfatuitorii mei de atunci, oameni de marketing, m-au avertizat: „Oamenii nu au nevoie de adevaruri, ci doar de sperante”.  „Ofera-le sperante si te vor urma”. Am fost surprins sa aflu conjunctura in care urma sa ma manifest. Nu-mi doream si nici acum nu-mi doresc sa fiu urmat, la acest mod. Il consider caraghios.

De fapt eu sunt Profesor Reiki conform acreditarii asociatiei japoneze, Komyo Kai. Dar uite ce se intampla pe piata locala, daca nu chiar occidentala, cand vine vorba de o asa activitate spirituala.

Informatiile raspandite pe piata vindecarii, asa zis spirituale, sunt in mare parte false. La cursul Reiki de ultimul nivel, la care se primeste calitatea de maestru Reiki, vin tot felul de persoane. Nimeni nu poate sa-i trieze si daca o face totusi, e mai rau. Indiferent de cultura personala, educatie, grad de cizelare spirituala, experienta de viata, acestia participa sa primeasca titulatura de maestru Reiki.

Un maestru Reiki ar trebui sa fie de fapt un lider spiritual, oricum ai lua-o, dar oare este?

Problema sunt oamenii ce nu pot deveni peste noapte, lideri spirituali. Priveste ce aglomeratie teribila de maestri Reiki avem acum si lumea nu pare a fi mai buna. Motivul il reprezinta perpetuarea unui mesaj fals catre doritorii de practica reiki reala, ce ajung maestri Reiki la randul lor.

Cati Maestri Reiki au stat ani de zile langa Mentorii lor sa invete Reiki? Care maestri care mentori?

Este nevoie sa stie putina psihologie de grup, pentru a observa cum pot convinge lumea sa le cumpere povestea. Oamenii au nevoie de certitudini, nu le place nesiguranta. Din acest motiv majoritatea se indrepta catre cei ce le promit certitudini.

maestru reiki

Apoi se intampla ca acel Maestru Reiki, incurajat de multimea ce-i cumpara povestea, sa devina foarte sigur pe ce spune. Practic se creaza un cerc vicios in care nevoia de siguranta a celor multi, confirma si „calitatea” liderului spiritual. Este doar psihologie de grup, nu si realitatea Reiki.

Tot ce va trebui sa faca acel lider prin instrumentele de marketing, va fi sa urmareasca incotro se indreapta multimea.

Odata ce acel maestru Reiki, „miroase” nevoile grupului, va fi suficient sa se pozitioneze inaintea lui, pe acea directie. Astfel va da impresia ca mereu va fi in fata grupului, va conduce. De fapt va da doar din gura, fara realitate.

Singura calitate a unui lider este aceea de a judeca starea de spirit a multimii.

Odata ce liderul spiritual in chip de maestru Reiki, aude nenumaratele voci din grup ce-si tipa dorintele, el le uneste in una singura. Asa isi va consolida pozitia pe piata. Asta fac cei mai „priceputi” dintre Corifeii Nationali de Vindecare.

O sa te gandesti ca cineva o sa-l traga la raspundere pe acel maestru Reiki, pentru promisiunile facute. Nu o sa o faca nimeni. Memoria oamenilor este scurta, iar nevoia de promisiuni este foarte mare. In afara de sperante, oameni nu au si nu vor altceva. Li se va promite in continuare, fara incetare, de catre cine s-a prins cum stau lucrurile.

Uite de ce un maestru Reiki nu pleaca din zona religiei

Un maestru Reiki, corifeu national, va fi expert in a crea caminul psihologic confortabil, in care discipolul de fapt, nu va evolua.

Un bun exemplu in crearea unui univers confortabil, dar fals, pentru practicantii Reiki, este asocierea Reiki cu religia. Nevoia de siguranta a indemnat omul sa se asocieze in grupuri, ce sa i-o confere. Liderul grupului asta face, le da din siguranta ce a capatat-o castigand noi adepti. Cercul vicios se inchide mereu.

Oamenii stiu ca acea credinta a lor, dobandita prin asocierea la grup, nu vine din experienta lor.

Teama ca cineva ar putea sa le arate acest lucru, ii face sa reactioneze, cateodata cu manie impotriva celorlalti. Mania este expresia temerii. Un credincios se va simti bine intotdeauna printre credincosi si nu in afara lor. Acolo, in afara caminului confortabil unde temerile sunt stinse de credinta, semnele de indoiala incep sa apara.

In Reiki, asocierea credintei cu religia, serveste de minune unui maestru Reiki de a-si face acceptata povestea. Il tii pe om in zona de confort psihologic, de grup, in timp ce-l faci sa cumpere de la tine un curs Reiki, sau mai multe.

Paradox: Acel om nu va putea evolua decat parasindu-si zona de confort, punandu-si intrebari. Altfel nu va face nici o „branza” in Reiki, chiar nici una.

Asta este motivul pentru care in Reiki Do, nu exista absolut nici o asociere cu idei religioase.

Cum poti verifica un Profesor Reiki real

Acum eu ii provoc intr-un fel pe elevii acestor „maestro rekiki” (am scris corect), sa se intoarca la acestia si sa le ceara sa-i ii conduca efectiv pe drumul ascensiunii spirituale: „Cum sa fac domn’le, zi-mi?!!!”

O sa aiba o surpriza, prin faptul ca marii si declaratii maestri Reiki, o sa fuga de raspunderea asta. Nu o sa-si asume ascensiunea elevului, prin simplu fapt ca nici ei nu sunt ce spun. Uite cateva mostre, dar exemplele sunt mult mai multe:

  • eu iti dau Reiki dar tu gaseste-ti singur calea.
  • eu nu sunt iluminat, profesor, etc, ci doar iti dau abilitatea de vindecare, atat.
  • nu ma urma pe calea mea ca s-ar putea sa nu ajungi unde trebuie. Cautati-o prin alta parte pe a ta.
  • ai venit la Reiki, dar acum du-te si la biserica si „cumpara” si de acolo ceva
  • nu lua de buna ce-ti spun, caci azi vorbele mele au o valoare, maine alta. Perla asta am auzit-o la unu’ ….. nu mai zic.
  • eu sunt mare Maestru si nu intelegi tu studentule ce-ti spun, nu esti pregatit.

Cum crezi tu ca doar cumparand un curs Reiki, te-ai si vindecat, spiritualizat? Un curs dureaza doar cateva ore, atat! Crezi ca sunt de ajuns sa-ti rezolvi toate problemele?

Preseaza-ti acel maestru Reiki sa te scoata la liman si vezi cum reactioneaza. Iti va trebui ani de zile sa stai langa unul adevarat si sa te asiste in dezvoltare. Dar oare te va accepta odata ce ai luat un curs de la el? Se prea poate sa nu …

De fapt ce te face sa crezi ca in Reiki se aplica alta reteta a succesului decat in alt domeniu?

Daca el saracul este doar un corifeu national manipulator de vindecare, ce poate sa-ti zica in atata timp? Are totusi cateva cai de actiune:

  • va face cu tine psihologie (multi maestro sunt si psihologi ca pregatire). Dar asta nu este Reiki.
  • o sa-ti scoata nu’s ce carte si o sa-ti citeasca pe la cursuri sau seminarii din ea. Dar nici asta nu este Reiki.
  • va face apel la cunostintele mentalului colectiv: toti stiu, dar nimeni nu a vazut sau experimentat. Dar asta chiar nu este Reiki.

Gandeste-te la acest aspect:

De ce acolo unde conditiile de verificare ale unei practici sunt reale, sunt necesari ani de zile de evolutie ALATURI DE UN MAESTRU AUTENTIC?

maestru reiki

Si in Reiki sunt conditii Reale de verificare si acestea se afla chiar pe corpul si in resursele vitale vizibile ale practicantului.

Intre Reiki si corpul practicantului este o legatura inseparabila. Tine minte asta! Un profesor Reiki trebuie sa reflecte experienta anilor de practica pe corpul lui.

Nu este necesar sa fie un sfant, ci doar sa se fi „prins” care-i treaba cu Reiki si nu cu psihologia de grup manipulativa. Succes in gasirea profesorului potrivit si mai putin a unui maestru Reiki facut la secunda, pe la nu’s ce curs.

ps: Poti da Share sa afle si prietenii tai cum se inseala si manipuleaza oamenii creduli intr-o stiinta asa minunata cum este Arta Vindecarii cu Reiki.

 

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*