Tehnici de automotivare multe si depasite sau afla una si buna pe viata

Oameni si oameni …. toti intalnind greutati si piedici la tot pasul. Unii activi, ce urmaresc un scop anume si le depasesc din mers. Altii in schimb, urmaresc scopul altora sau nici unul. Chiar si asa, mergand in urma altora, le este destul de greu sa-si depaseasca limitele, sa infrunte obstacolele. Crezi ca primii au avut nevoie de tehnici de automotivare sa mearga in fiecare zi mai departe?

De aici si ideea ca unii sunt Leaderi in domeniul lor, in timp ce altii doar ii urmeaza. Te poti gandi la o comparatie, locomotiva si vagoanele trase de ea. Dar chiar si urmatul liderilor poate fi facut cu succes sau fara.

Atat primii cat si ultimii, pentru a-si realiza obiectivele au nevoie de motivatie. Ea vine in cele doua cazuri pe cai diferite. Acum o sa-ti ofer experienta mea in domeniu, fara tehnici de automotivare rasuflate.

Tehnici de automotivare rasuflate sau un motiv sa te misti din zona de confort ca nu ai incotro

Uite! Sistemul actual in care lumea prefera sa se duca la servici pentru un salar’, se va duce naibii in curand. Uite acu’ … nu mai este mult. Salariatii vor fi din ce in ce mai putini si platiti execrabil. Mai iti doresti tehnici de automotivare, sau asta este suficient?

Sistemul actual, servici – pensie, a luat nastere acum aproape o suta de ani. Atunci tinerii, cu potential de implicare in campul muncii, erau mai multi decat batranii. Cei multi ii intretineau pe cei putini. Era un sistem viabil.

Cu timpul situatia s-a inversat. Acum pensionarii sunt mai multi decat cei implicati in campul muncii. In curand or sa iasa la pensie „grosul” celor implicati inca in munca si anume „ceauseii”. Ei or sa „descarce” sistemul „productiv” de pensie si or sa-l incarce pe cel de „consum” de pensie. Asta la noi in tara.

Gandeste-te ca in Europa avem o populatie imbatranita si trendul de imbatranire continua. Europenii nu mai prea fac copii. Intrebarea mea motivationala pentru tine:

Cine iti va alimenta tie fondul de pensie intr-un viitor apropiat, indiferent de „misculatii” economice?

Deci muncesti o viata intr-un sistem defect iar la batranete … sa vedem din ce vei trai. Poate eu gresesc, dar poti consulta si singur demografia europeana, nationala  si trendul celor doua.

Daca mai ai si acum nevoie de tehnici de automotivare ca sa te misti pe drumul tau, hai sa continuam.

Pentru cine au fost create tehnici de automotivare

Am intalnit oameni complet lipsiti de motivatie. „Ce vrei sa faci in continuare, ce te „misca” pe tine?”. Raspuns: „Nimic”. O sa-mi spui ca exagerez si uite ca nu-i asa.

Oameni tineri, cu potential de actiune pur si simplu vegeteaza, sunt dusi incotro bate vantul.

Altii vor si nu pot. Nu-si regasesc resursele, acel „de ce”. Isi doresc rezultatul unei vieti independente, dar nu au combustibil sa ajunga la el.

tehnici de automotivare

Pentru acestia din urma au fost inventate tehnici de automotivare. Ideea este sa-i tina permanent in miscare, cu efort minim din partea liderului. Din pacate aceste tehnici nu prea functioneaza daca cel caruia ii intorci cheita zilnic, „nu vede” de ce.

Am avut de a face cu foarte multi oameni lipsiti de motivatie in afaceri. Asa ca am sa-ti ofer acum una dintre multele tehnici de automotivare ce a functionat mereu.

7 pasi pentru automotivare pe viata

  1. Aseaza-te confortabil la o masa, dotat cu: 1 metru de hartie gradat, din acela cu care se masoara mobila.
  2. Acestui metru ii vei asocia fiecarui centimetru reprezentat, 1 an de viata omenesca. 100 de centimetri ii vei asocia 100 de ani, ca sa fim optimisti.
  3. Acum taie cu foarfeca in dreptul numarului de centimetri asociati varstei tale. Sa spunem ca ai 50 de ani, vei taia in dreptul celor 50 de cm, fix la mijlocul metrului.
  4. Va rezulta o bucata de atatia centimetri egali cu anii tai traiti pana acum. Pune-o in stanga ta.
  5. Consulta statistica sperantei de viata la noi in tara, in functie de sex. Executa urmatoarea taietura in dreptul numarului de ani reprezentand speranta de viata aferent sexului tau. Sa spunem 74 de ani. Va rezulta o a doua bucata de hartie, in lungime de 24 centimetri sa zicem. Pune-o in dreapta ta.
  6. Arunca a treia bucata de hartie, cea intre 74 de ani (ca exemplu) si 100 ani (cm). Aia sunt anii tai pierduti ca urmare a unei vieti lipsite de armonie si sanatate. Pentru anii aia tu esti responsabil nu „soarta”.
  7. Ridica in dreptul ochilor in ambele mani, hartia aferenta. In stanga vei vedea lungimea anilor tai scursi avand un mod de viata. In dreapta vei vedea cati ani ti-au mai ramas de trait.

Intrebarea mea motivationala pentru tine:

„Vrei sa traiesti bucata de viata ce ti-a mai ramas, din dreapta, in continuare, asa cum ai trait-o si pe cea din stanga ta?”

Ei, uite la asta te las acum pe tine sa raspunzi.

Ti-am prezentat un motiv sa te misti din zona de confort in care probabil ca te afli. Acum ai combustibilul pentru acel „de ce sa fac” sau nu ceva.

De asemenea ti-am oferit si o metoda experimentata deja si nu tehnici de automotivare rasuflate. Acum singur si cu cele doua hartiute in fata, poti sa te decizi daca te misti sau nu. In ce directie, doar tu vei alege. Eu iti pot oferi doar 2 cai de actiune in functie de varsta ta:

Arte martiale si Arta Vindecarii cu Reiki.

ps: Daca vei da Share acestui articol va ajunge la cat mai multi prieteni ai tai, in mare nevoie tehnici de automotivare.

Fii sociabil, trimite mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*