Reiki – Tehnica de Armonizare cu Energie Universala

Ma bucur ca ai ajuns aici sa descoperi Reiki, tehnica de Armonizare fondata de Sensei Usui, din Japonia. El a creat aceasta tehnica Reiki, in urma unei experiente personale remarcabile.

Atingerea regala - Charles al doi-lea

Atingerea regala – Regele Charles al II-lea al Angliei vindecand prin atingerea palmelor

Metodele de Armonizare prin transmiterea energiei Universale cu ajutorul mainilor, erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Se stie ca Buddha, precum si personaje biblice, tratau cu ajutorul mainilor. Acea energie nu era Reiki, ci una mult mai generala ca spectru energetic. Mai tarziu in istorie intalnim “atingerea regala”, cand regele isi trata supusii prin asezarea mainilor lui pe capul lor.

Asa ca modalitatea de a folosi mainile pentru vindecare nu este iesita din comun, este chiar o practica banala.  In mod obisnuit, intuitiv, din reflex, mana se duce la locul in care apare o durere. Disconfortul provocat de o masea cu probleme sau un picior lovit, duce automat mana in acel loc.

Astfel durerea poate fi atenuata. In Japonia, tehnica asta se numeste Teate Ryoho si inseamna vindecarea cu ajutorul mainilor.

 

Sensei Mikao Usui – De la Teate Ryoho la Reiki

Cum a inceput totul

 

Sensei Mikao Usui - Fondatorul tehnicii Reiki - Vindecarea cu ajutorul palmelor

Sensei Mikao Usui – Fondatorul tehnicii Reiki – Vindecarea cu ajutorul palmelor

Sensei Usui ce s-a nascut in 1865 in Japonia. Dupa o viata de framantari personale (oare cine nu le are?) s-a dedicat descoperirii a ceea ce credea ca este scopul vietii sale. Rezultatul s-a materializat intr-o stare permanenta si neconditionata de bine si o abilitate de armonizare energetica.

Fiind un erudit al multor discipline si-a dat seama ca energia este mult mai specifica decat cea transmisa pana atunci prin Teate Ryoho. A denumit-o Reiki. Astfel a creat o metoda de modificare a sistemului energetic de rezonanta al studentilor, pentru ca acestia sa poata la randul lor transmite aceasta energie.

Una din caile avute la dispozitie a fost Teate Ryoho, prin care a canalizat energia cu caracteristici mult mai specifice Reiki.

Dar Sensei Mikao Usui a creat mai mult decat o simpla metoda de transmitere a unei vibratii energetice.

S-a gandit sa transmita starea permanenta de bine impreuna cu Reiki, prin metoda sa originala. Din pacate, una din metodele ce-i poarta azi numele, este doar o interpretare occidentala.

Cei initiati in metoda originala puteau atinge si ei rezultatele lui Sensei Usui. Acestea erau reflectate asupra echilibrului material, fizic, emotional, spiritual.

Metoda originala de accesare Reiki la indemana tuturor

A rezultat o metoda completa prin care studentii erau initiati si invatati sa transmita frecventa Reiki. Ei aveau la dispozitie un set intreg de tehnici si practici pentru a-si imbunatati necontenit starea de bine si sanatatea.

La inceput, raspandirea acestei metode a avut un success deosebit mai ales in randurile marinei militare. Asta a dus la faptul ca amirali, comandati de flota si doctori militari au adoptat metoda, transmitand-o mai departe. De asemenea, dintre ei au urmat la conducerea societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai ca presedinti. Ca exemplu ii pot numi pe: Juzaburo Ushida Contra Amiral – al doilea presedinte , Kan’Ichi Taketomi Contra Amiral al treilea presedinte.

Studentii Maestrului Reiki - Sensei Mikao Usui

Studentii Maestrului Reiki – Sensei Mikao Usui

 

 

Chujiro Haiashi medic militar si comandant de flota, a fost ultimul elev initiat la nivel Shinpiden (ultimul posibil atunci) de catre Sensei Usui. Tot el a fost responsabil de transmiterea metodei originale in occident.

Osugi gongen - Centrul Societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai

Locul in care Sensei Usui a obtinut starea permanenta de bine si abilitatea Reiki

Primul pas catre scaderea calitatii energetice a Reiki, abordarea occidentala

Datorita necesitatii de a adapta metoda originala la mentalitatea vestica, au rezultat doua mari ramuri occidentale: Alianta Reiki si Tehnica Radianta.

Interesant este ca intre timp, in Japonia, metoda originala devenise aproape uitata. Datorita celui de al doilea razboi mondial, au disparut multi practicanti si inregistrari de pe navele de razboi. Pe de alta parte multe au fost scufundate sau dezmembrate la sfarsitul razboiului.

Din cauza bombardamentelor asupra oraselor japoneze, sediul societatii URRG a fost mutat de mai multe ori pierzandui-se urma intr-un final.

Dupa finalul razboiului, In Japonia, nu se mai stia aproape nimic de existenta metodei originale si URRG.

Cum poti ajunge sa experimentezi Reiki Japonez autentic prin ReikiDo

Singurele 2 linii reale de initiere si de transmitere a invataturilor Reiki, sunt exclusiv japoneze. Spun reale deoarece calitatea energetica s-a transmis direct. Astfel infloriturile si lipsa de intelegere specifica mentalitatii occidentale ce duce la degradarea energiei, este evitata.

Sensei Hiroshi Doi prin Scoala URRG

O linie de initiere energetica directa este reprezentata de Sensei Hiroshi Doi. Dupa ce a fost initiat si a studiat stilul occidental doar pana la nivelul 2, a intalnit in urma unei recomandari facute, chiar pe d-na Kimiko Koyama. Ea nu era altcineva decat a 6-a presedinta a societatii URRG.

Aceasta societate nu si-a incetat niciodata existenta, dar si-a redus mult activitatea doar la cativa membrii. Ei practic s-au dedicat conservarii etalonului energetic Reiki si a practicilor originale.

Sensei Hiroshi Doi, fiind asistat de d-na Koyama, a parcurs toate nivelele acestei metode, devenind si membru URRG.

Astfel poti intalni linia de initiere foarte scurta pe calea URRG prin ReikiDo:

Sensei Usui – Kan’Ichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – maestrul meu – Alexandru Simionescu (subsemnatul titular de curs)

Sensei Hyakuten Inamoto prin Chujiro Hayashi

Alta linie de initiere energetica directa vine pe calea lui  Sensei Hyakuten Inamoto, profesorul meu japonez de Reiki. Prin el intalnim o alta linie de initiere energetica pana la Sensei Usui.

In Japonia, traia intr-un anonimat Chiyoko Yamaguchi, eleva directa a lui Chijiro Hayashi. Acesta a creat metoda Komio Kay, metoda foarte apropiata ca linie energetica si tehnica de metoda originala a lui Sensei Usui.

Astfel prin Scoala Reiki Do poti experimenta cea mai scurta linie energetica si tehnica prin Chiujiro Hayashi:

Sensei Usui – Chujiro Hayashi – Chiyoko Yamaguchi – Hyakuten Inamoto – Alexandru Simionescu (subsemnatul, titularul cursului Reiki Do)

 

Metoda originala prin Scoala ReikiDo
Prin scoala Reiki Do vei primi energia si tehnica de lucru cu frecventa specifica energetica Reiki, conform celor doua cai japoneze (singurele cele mai apropiate de calea originala), fara inflorituri personale.

reiki

Inscrie-te la Cursurile organizate de Scoala Reiki Do

 

 

Fii sociabil, trimite mai departe!

shares