Contact
 
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice iinformatii legate de cursuri .

Despre Reiki – Tehnica de Armonizare cu Energie Universala


Despre Reiki si istoria sa

Despre Reiki si Metodele de Armonizare prin transmiterea energiei Universale cu ajutorul mainilor, erau cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.
Despre Reiki - Atingerea regala - Charles al doi-lea

Atingerea regala – Charles al doi-lea

Despre Reiki intalnim in istorie in “atingerea regala”  cand regele isi trata supusii prin asezarea mainilor lui pe capul lor. Asa ca modalitatea de a folosi mainile pentru vindecare nu este iesita din comun, este chiar o practica banala.  In mod obisnuit, intuitiv, din reflex, mana se duce la locul in care apare o durere. In Japonia, tehnica asta se numeste Teate Ryoho si inseamna vindecarea cu ajutorul mainilor.

De la Teate Ryoho la Reiki

Despre Reiki -Sensei Mikao Usui - Fondatorul tehnicii Reiki

Sensei Mikao Usui – Fondatorul tehnicii Reiki

Sensei  Mikao Usui ce s-a nascut in 1865 in Japonia. Dupa o viata de framantari personale  s-a dedicat descoperirii a ceea ce credea ca este scopul vietii sale. Rezultatul s-a materializat intr-o stare permanenta si neconditionata de bine si o abilitate de armonizare energetica. Fiind un erudit al multor discipline si-a dat seama ca energia este mult mai specifica decat cea transmisa pana atunci prin Teate Ryoho.  Astfel a creat o metoda de modificare a sistemului energetic de rezonanta al studentilor, pentru ca acestia sa poata la randul lor transmite aceasta energie , denumita Reiki. Dar Sensei  Mikao Usui a creat mai mult decat o simpla  metoda de transmitere a unei vibratii energetice. S-a gandit sa transmita starea permanenta de bine impreuna cu Reiki, prin metoda sa originala . Cei initiati in metoda originala puteau atinge si ei rezultatele lui Sensei Usui. Acestea erau reflectate asupra echilibrului material, fizic, emotional, spiritual.

Metoda originala Reiki la indemana tuturor

A rezultat o metoda completa prin care studentii erau initiati si invatati despre Reiki cum sa-i transmita frecventa corecta. Ei aveau la dispozitie un set intreg de tehnici si practici pentru a-si imbunatati necontenit starea de bine si sanatatea. La inceput, raspandirea acestei metode a avut un success deosebit mai ales in randurile marinei militare. Asta a dus la faptul ca amirali, comandati de flota si doctori militari au adoptat metoda, transmitand-o mai departe.
Studentii Maestrului Reiki - Sensei Mikao Usui

Studentii Maestrului Reiki – Sensei Mikao Usui

De asemenea, unii dintre ei au urmat la conducerea societatii Usui Reiki Ryoho Gakkai ca presedinti. Chujiro Haiashi medic militar si comandant de flota, a fost ultimul elev initiat la nivel Shinpiden (ultimul posibil atunci) de catre Sensei  Usui. Tot el a  fost responsabil  de transmiterea metodei originale in occident. Ce conteaza in Reiki foarte mult este lineajul energetic, adica prin cine si cum s-au transmis atat energia cat si invataturile metodei.

Reiki Japonez autentic prin ReikiDo

Incepand cu sfarsitul celui de-al razboi incoace, metoda originala Reiki creata de Sensei Usui, a fost uitata treptat in Japonia. S-a dezvoltat intre timp in SUA si de acolo s-a raspandit in toata lumea, sub diferite forme fata de cea originala.

In ultimile decade, Reiki occidental reintrand in Japonia, a starnit interesul a doi profesori japonezi pentru a-i descoperi lineajul original japonez, cat mai aproape de Sensei Usui.

Despre Reiki, prin Usui Reiki Ryoho Gakkai

O linie de initiere energetica directa este reprezentata de Sensei Hiroshi Doi. Dupa ce a fost initiat si a studiat stilul occidental doar pana la nivelul 2, a intalnit in urma unei recomandari facute, chiar pe d-na Kimiko Koyama. Ea nu era altcineva decat a 6-a presedinta a societatii URRG. Aceasta societate nu si-a incetat niciodata existenta, dar si-a redus mult activitatea doar la cativa membrii. Ei practic s-au dedicat conservarii etalonului energetic Reiki si a practicilor originale. Sensei Hiroshi Doi, fiind asistat de d-na Koyama, a parcurs toate nivelele acestei metode, devenind si membru URRG. Astfel poti intalni linia de initiere foarte scurta pe calea URRG prin ReikiDo: Sensei Usui – Kan’Ichi Taketomi – Kimiko Koyama – Hiroshi Doi – maestrul meu – Alexandru Simionescu (subsemnatul titular de curs)

Despre Reiki de la Sensei Hyakuten Inamoto prin Chujiro Hayashi

Alta linie de initiere energetica directa despre Reiki vine pe calea lui  Sensei Hyakuten Inamoto, profesorul meu japonez de Reiki. Prin el intalnim o alta linie de initiere energetica pana la Sensei Usui. In Japonia, traia intr-un anonimat Chiyoko Yamaguchi, eleva directa a lui Chijiro Hayashi. Acesta a creat metoda Komio Kay, metoda foarte apropiata ca linie energetica si tehnica de metoda originala a lui Sensei Usui. Astfel prin Scoala Reiki Do poti experimenta cea mai scurta linie energetica si tehnica prin Chiujiro Hayashi: Sensei Usui – Chujiro Hayashi – Chiyoko Yamaguchi – Hyakuten Inamoto – Alexandru Simionescu (subsemnatul, titularul cursului Reiki Do) Prin scoala Reiki Do vei primi energia si tehnica de lucru cu frecventa specifica energetica Reiki, conform celor doua cai japoneze (singurele cele mai apropiate de calea originala), fara inflorituri personale. Inscrie-te la unul din cursurile anuntate, pentru a primi energia originala Reiki apasand butonul de mai jos
Date/Time Event
23/01/2021 – 24/01/2021
8:00 am – 1:00 pm
Cursuri Reiki Bucuresti 23 – 24 Ianuarie 2021
Bucuresti, Bucuresti Romania
13/02/2021 – 14/02/2021
8:00 am – 1:00 pm
Cursuri Reiki Constanta 13 – 14 Februarie 2021
Constanta, Constanta