Contact
 
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice iinformatii legate de cursuri .

Relatia dintre dezvoltare personala si cea umana pentru evolutie reala


Daca te gandesti sa apelezi la dezvoltare personala (fie si generic spus), pentru a-ti imbunatatii viata, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri.

In primul rand aceasta dezvoltare personala, a preocupat omul din totdeauna si nu doar in vremurile recente. Anumite persoane, nu toate, indiferent de secol, si-au pus problema sa obtina mai multa cunoastere, sa fie persoane mai bune, sa evolueze, sa se autodepaseasca.

Inainte vreme, omenirea avea mult mai mult timp la dispozitie pentru orice. Viteza de transmitere a informatiei era la urma urmei cea a unui cal la galop. Cu timpul viteza de transmitere a informatiilor a crescut la viteza telegrafului si astazi a internetului. Asa ca timpul de implementare a ideilor a scazut, fiind proportional cu viteza de transmitere a informatiilor.

Acest fapt a creat o presiune in societate ce a dus la schimbari radicale asupra modului de a gandi a membrilor sai. Am plecat de la profunzimea marilor filozofi antici, am trecut prin ”broderia” ideilor specifica perioadei renascentiste si am ajuns azi la culmea superficialitatii data de viteza si tehnica. Abordarea disciplinei de dezvoltare personala a suferit si ea o transformare in acest sens. In ordine cronologica, vizavi de perioadele amintite, aceasta dezvoltare a implicat in prima faza pe cea a dezvoltarii eticii caracterului si apoi pe cea a personalitati.

Sa le luam putin pe rand.

 

Dezvoltare personala prin dezvoltarea eticii caracterului

Tu nu poti trai implinit si multumit cu realizarile tale, fara sa asimilezi fiintei tale principiile de baza ale eticii caracterului.

Ca sa ajungi aici trebuie sa-ti modelezi caracterul initial cu calitati ce enumera caracteristicile specifice omului ca fiinta unica:

 • integritatea
 • modestia
 • fidelitatea
 • curajul
 • rabdarea
 • harnicia
 • simplitatea

Dar aceasta abordare necesita in schimb un orizont de timp mai mare ce nu se potriveste cu „secolul vitezei”. Cine mai sta astazi alaturi de tine sa te treaca prin toti algoritmii, pentru a ajunge sa contii aceste valori?

 

Dezvoltare personala prin etica personalitatii

Odata cu accelerarea ritmului de viata, s-a pus accent pe un alt aspect de dezvoltare personala ce inseamna etica personalitatii. Aceasta este asociata cu:

 • succesul imaginii publice
 • atitudini
 • comportamente
 • influentare
 • abilitatea de comunicare

In zilele noastre cu usurinta poti fi invatat sa-ti construiesti o imagine publica, sa influentezi, comunici, schimbandu-ti doar atitudinea. Se spune:

„Atitudinea iti ofera altitudinea” ca masura a succesului.

Atatia lideri contemporani in dezvoltare personala, si-au construit o imagine cu impact puternic in randul urmaritorilor lor. E plin de ei peste tot. Din pacate pentru ”followeri”, acesti lideri, sub presiunea unor factori personali, sociali, au dovedit o absenta majora a eticii caracterului.

Se numeste ca s-au tradat pe ei insisi dar si pe cei care i-au urmat.

Este oare asta o cale potrivita de a te dezvolta personal, pe repede inainte? Si daca spui, da, cu ce costuri pentru tine si ceilalti?

 

Daca atitudinea este expresia a caracterului, atunci stii cu ce trebuie sa incepi si asupra caror aspecte trebuie sa insisti. Asta iti va oferi calea reala de urmat. Mai trebuie sa-i gasesti si pe cei ce ar trebui sa te asiste pe acest drum.

 

Capcanele Dezvoltarii Personale si Guru Moderni ai Zilelor Noastre

Poate realizezi cat de usor ajung azi unii leaderi in dezvoltare personala, folosind doar etica personalitatii. Exista un ”blueprint” pe care sa-l urmezi si gata, ai ajuns leader in ce domeniu de dezvoltare personala doresti.

Unii dintre acesti leaderi, propovaduiesc, urmaresc transformarea ta. Ei spun ca doar asa tu vei deveni mai clar in a-ti construi obiectivele si apoi sa le si realizezi. Asa vei scapa de ganduri limitative, de sabloane mentale ce te tin in loc, etc. In parte poate fi adevarat. Dar oare acest ”coaching tranformational” [daca e sa-l iau pe asta ca si exemplu] este ceea ce iti trebuie?

Daca acesti guru nu sunt ei insisi crescuti in interiorul lor, iti pot prvovoca mai multe daune decat avantaje.

Dovada stau statisticile familistilor divortati dupa parcurgerea unei astfel de ”transformari”. Cine nu stie sa conduca pe calea transformarii personale, risca sa-i schimbe aceluia, negativ si perceptia fata de cei apropiati.

Prin definitie familia, parintii, sotul sau sotia, prietenii apropiati, rudele, nu vor accepta cu usurinta drumul schimbarii tale personale. Este ceva firesc. Asta nu inseamna ca ei trebuie tratati ca fiind ”toxici” vizavi de noile tale valori sau scopuri.

 

Schimbarea laitmotivul superficialitatii in dezvoltare personala

Ce se intampla in aceasta dezvoltare personala ”transformationala”? Iti schimbi unghiurile din care privesti, pentru a constientiza diversele perspective asupra unei situatii.

Nu este ceva rau, dimpotriva. Dar procesul condus cum nu trebuie, te va face sa vezi si sa simti altfel, permanent, devenind o noua persoana. Risti sa nu mai ai aceleasi valori personale, iar ceilalti apropiati, sa nu mai aiba cum stabili un raport cu tine, indiferent de eforturile lor.

Merita?

Ca si analogie, odata ce te muti de pe canapea pe un fotoliu aflat in partea opusa a camerei, vei vedea si cealalta latura a unui obiect din camera.

Daca te scoli si de pe fotoliu si te asezi in alta parte vei vedea si o alta latura nevazuta pana atunci.

Te tot muti prin camera, pana obosesti, dar niciodata nu vei avea imaginea de ansamblu a intregii camere.

Vei continua sa devii mereu altcineva in goana dupa obiectivele tale, dar nu ai sa vezi niciodata intreaga perspectiva asupra vietii.

Si de aici intrebarea: Oare nu e cazul sa devii mai mult ca persoana si nu doar altcineva?

Acum ma intorc la ceea ce scoteam in evidenta inainte si anume dezvoltarea personala a eticii caracterului vs a personalitatii.

In opinia mea este nevoie de ambele dar intr-o ordine cronologica, asa cum au fost prezentate.

Baza dezvoltarii personale consta in cea a dezvoltarii sufletului

Daca nu te adresezi in primul rand caracteristicilor umane profunde, risti sa te pierzi intr-un proces ce te va controla el pe tine si nu invers.

Vei spune ca este greu de gasit o astfel de cale si ca ia timp. Sigur, timpul va fi intotdeauna implicat in orice decizie vei lua, dar important este sa-l folosesti judicios.

Iti prezint acum 2 modalitati prin care poti obtine intr-un final dezvoltarea sufletului, devenind mai mult decat ai fost inainte si nu doar altcineva si atat.

Practicarea artelor martiale baza devoltarii umane reale

Sa-ti explic putin despre ce este vorba.

Exista conglomerate de tehnici create special pentru a dobandi eficienta rapida in lupte de strada. Acestea nu sunt arte martiale, precum Krav Maga. Nu intru in detalii.

Dar mai exista stiluri de lupta ce provin din timpuri indepartate, ce au la baza atat o filozofie spirituala cat si a miscarii. Odata ce ai pasit pe calea invatarii lor, te vei perfectiona in timp pe cele 3 laturi si anume fizica, morala / etica, sufleteasca / spirituala.

Vei putea deveni un luptator pasnic, ce se va putea invinge pe sine in orice situatie, devenind de fiecare data o persoana mai buna decat inainte. Intelegi aici ca adversarul tau cel mai bun, esti chiar tu.

Stand fata in fata cu tine, cautand sa te perfectionezi sub indrumarea profesorului tau, vei putea parcurge in ani o cale. Nu vei ajunge niciodata la capat, dar la un moment dat privind in urma vei intelege ce inseamna a evolua si a avea repere clare in aceasta evolutie.

Valorile dobandite pasind pe calea studiului artelor martiale sunt cele Bushido [codul samurilor]. Iar ele se refera exact la dezvoltarea eticii caracterului si moralitatii in primul rand.

Asa ajungi la concluzia ca studiul artelor martiale nu este altceva decat o dezvoltare personala reala si implicit spirituala, sufleteasca.

Poti acessa site-ul https://shuhari.ro/    pentru a afla detalii prea putin stiute despre o arta martiala Japoneza, sau poti face click chiar pe poza.

dezvoltare personala si spirituala

Metoda Reiki metoda de crestere personala si spirituala

 

Despre Reiki se ”stiu” atat de multe deja, dar informatiile in mare masura induc din start in eroare. Nu cred ca mai exista un subiect precum Reiki, ”omorat” in fasa chiar de catre cei ce au construit aceasta piata a dezvoltarii, dorite ca fiind umane. Si nu ar fi prima.

Reiki este la urma urmei o experienta personala a initiatorului, ce a transpus-o intr-o metoda, pentru cei ce doresc aceleasi rezultate ca si el.

Metoda de lucru cu aceasta energie spirituala implica cultivarea notiunii de Armonie in primul rand. Metoda originala fiind creata de un japonez, initiatorul in discutie, normal ca si Armonia trebuie inteleasa tot prin prisma lui.

Armonia, atat ca si notiune cat si ca aplicatie practica, face parte din cultura poporului Japonez. Se cultiva de la cele mai fragede varste ca unul dintre cele mai importante lucruri ce trebuie sa le urmam in viata noastra.

Wa inseamna in traducere armonie. Japonia in trecut se numea tara Wa. In primul articol al primei constitutii Japoneze, WA era pomenit ca principiu fundamental de urmat la nivel de tara.

Ce s-a intamplat intre timp ca metoda Reiki a ajuns sa fie adjudecata de catre tot felul de guru – guru si transmisa mai departe doar prin Armonie nu?

Inainte era practicata de marinari de pe navele marinei imperiale Japoneze. Azi la noi este piata consacrata a unor marketeri ce nu pot dovedi nimic in legatura cu practica in sine.

 

Metoda originala Reiki adaptata la cerintele omului modern

Metodele reale Reiki sunt predate de 2 Japonezi cu legaturi foarte stranse si apropiate prin energie si cunostinte cu initiatorului Japonez.

Prcatica reala cu Reiki nu implica absolut deloc, religie, mistere, ezoterisme, marketing. Adica prin marketing au fost create o puzderie de metode numite Reki [dar nu sunt] tocmai pentru a corespunde cerintelor pietii. Exista apetit pentru simboluri? Foarte bine. Atunci s-a creat o metoda Reiki cu 200 simboluri [initial doar 3], doar ca lumea sa cumpere metoda. Asta nu e Reiki. La ce sa creezi zeci de metode cand una singura, cea originala, este suficienta?

Reiki nu se adapteaza la ce vrea clientul, pacientul, practicantul sa fie. Dimpotriva, acesta trebuie sa faca efortul sa inteleaga ce inseamna o componenta a Universului pe care o accepta asa cum este sau nu.

 

Armonie Simplitate Vindecare Empatie Rabdare

 

Odata racordat la energia Armonioasa Reiki si lucrand cu ea dupa metodologia originala o sa incepi un proces de redescoperire a sinelui. Vei invata sa stai fata in fata cu tine, sa te intelegi, sa te ierti pentru a nu te mai autosabota, sa-i ierti si pe altii ca e mai bine pentru tine. Odata ce ai sa inveti sa-ti stapanesti simturile, ai sa experimentezi cum Reiki iti preia controlul pentru a te racorda la Inalta Dimensiune, Spirtuala in fond.

Vei invata cum e sa implementezi obiceiuri sanatoase zilnice, cum sa-ti linstesti mintea si sa o faci prieten nu dusman, sa devii folositor societatii prin propria practica si nu numai.

Observi cum de fapt tot sufletului tau te adresezi in primul rand si apoi diverselor abilitati.

Poti afla mai multe despre aceasta metoda si inscrie la cursul anuntat apasand butonul de mai jos.

Acum ai la dispozitie 2 metode de crestere personala prin cea a dezvoltarii sufletului tau in primul rand. In paralel poti aborda ce domeniu doresti din dezvoltare personala. Asa vei sti sa asezi calitatea umana ca si fundament al diverselor abilitati dobandite prin cate cursuri de dezvoltare a personalitatii ai nevoie.

Astfel nu te vei pierde gonind prin viata intr-o continua si inutila metamorfoza nestiind cine sau ce esti de fapt.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținut protejat de legea de autor !!