Contact
 
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice iinformatii legate de cursuri .

Relatia dintre dezvoltare personala si cea umana pentru evolutie reala


Daca te gandesti sa apelezi la dezvoltare personala (fie si generic spus), pentru a-ti imbunatatii viata, trebuie sa iei in considerare cateva lucruri.

In primul rand aceasta dezvoltare personala, a preocupat omul din totdeauna si nu doar in vremurile recente. Anumite persoane, nu toate, indiferent de secol, si-au pus problema sa obtina mai multa cunoastere, sa fie persoane mai bune, sa evolueze, sa se autodepaseasca.

Inainte vreme, omenirea avea mult mai mult timp la dispozitie pentru orice. Viteza de transmitere a informatiei era la urma urmei cea a unui cal la galop. Cu timpul viteza de transmitere a informatiilor a crescut la viteza telegrafului si astazi a internetului. Asa ca timpul de implementare a ideilor a scazut, fiind proportional cu viteza de transmitere a informatiilor.

Acest fapt a creat o presiune in societate ce a dus la schimbari radicale asupra modului de a gandi a membrilor sai. Am plecat de la profunzimea marilor filozofi antici, am trecut prin ”broderia” ideilor specifica perioadei renascentiste si am ajuns azi la culmea superficialitatii data de viteza si tehnica. Abordarea disciplinei de dezvoltare personala a suferit si ea o transformare in acest sens. In ordine cronologica, vizavi de perioadele amintite, aceasta dezvoltare a implicat in prima faza pe cea a dezvoltarii eticii caracterului si apoi pe cea a personalitati.

Sa le luam putin pe rand.

 

Dezvoltare personala prin dezvoltarea eticii caracterului

Tu nu poti trai implinit si multumit cu realizarile tale, fara sa asimilezi fiintei tale principiile de baza ale eticii caracterului.

Ca sa ajungi aici trebuie sa-ti modelezi caracterul initial cu calitati ce enumera caracteristicile specifice omului ca fiinta unica:

 • integritatea
 • modestia
 • fidelitatea
 • curajul
 • rabdarea
 • harnicia
 • simplitatea

Dar aceasta abordare necesita in schimb un orizont de timp mai mare ce nu se potriveste cu „secolul vitezei”. Cine mai sta astazi alaturi de tine sa te treaca prin toti algoritmii, pentru a ajunge sa contii aceste valori?

 

Dezvoltare personala prin etica personalitatii

Odata cu accelerarea ritmului de viata, s-a pus accent pe un alt aspect de dezvoltare personala ce inseamna etica personalitatii. Aceasta este asociata cu:

 • succesul imaginii publice
 • atitudini
 • comportamente
 • influentare
 • abilitatea de comunicare

In zilele noastre cu usurinta poti fi invatat sa-ti construiesti o imagine publica, sa influentezi, comunici, schimbandu-ti doar atitudinea. Se spune:

„Atitudinea iti ofera altitudinea” ca masura a succesului.

Atatia lideri contemporani in dezvoltare personala, si-au construit o imagine cu impact puternic in randul urmaritorilor lor. E plin de ei peste tot. Din pacate pentru ”followeri”, acesti lideri, sub presiunea unor factori personali, sociali, au dovedit o absenta majora a eticii caracterului.

Se numeste ca s-au tradat pe ei insisi dar si pe cei care i-au urmat.

Este oare asta o cale potrivita de a te dezvolta personal, pe repede inainte? Si daca spui, da, cu ce costuri pentru tine si ceilalti?

Daca atitudinea este expresia a caracterului, atunci stii cu ce trebuie sa incepi si asupra caror aspecte trebuie sa insisti. Asta iti va oferi calea reala de urmat. Mai trebuie sa-i gasesti si pe cei ce ar trebui sa te asiste pe acest drum.

 

Dezvoltare personala reala

 

Baza dezvoltarii personale este propria revelatie

In mai toate ramurile de dezvoltare personala si spirituala sunt tot soiul de profesori cu solutii de-a gata pentru tine.

Ti se spune ce sa faci, cum sa faci, de ce sa faci si tu crezi tot si incerci sa aplici. Nu spun ca acele solutii nu ar fi bune, dar nu se compara cu propria ta solutie pentru tine.

Asta inseamna ca printr-un proces de analiza, tu realizezi care este cea mai optima rezolvare pentru tine.

Ratiunea pentru aceasta modalitate este ca tu de fapt stii cel mai bine prin ce experiente ai trecut. Stii si ce iti doresti si mai stii si ce trebuie sa faci. Doar ca se poate intampla sa nu poti face ce stii ca trebuie. Poti fi blocat. Ok, nu-i nimic.

Daca in schimb lucrand cu metoda Reiki obtii revelatia asupra a ce iti lipseste sa mergi inainte, baza schimbarii tale este deja pusa.

Odata ce ai revelatia totul devine posibil si nu mai trebuie sa fii sfatuit, impins de la spate sau facut responsabil de un program facut de altii pentru tine.

La cursuri Reiki se pune accentul pe a-ti accesa propria resursa interioara prin Reiki, pentru a incepe procesul de tranzitie, natural, catre ce esti destinat a fi.

Metoda Reiki metoda de crestere personala si spirituala

Despre Reiki se ”stiu” atat de multe deja, dar informatiile in mare masura induc din start in eroare. Nu cred ca mai exista un subiect precum Reiki, ”omorat” in fasa chiar de catre cei ce au construit aceasta piata a dezvoltarii, dorite ca fiind umane. Si nu ar fi prima.

Reiki este la urma urmei o experienta personala a initiatorului, ce a transpus-o intr-o metoda, pentru cei ce doresc aceleasi rezultate ca si el.

Metoda de lucru cu aceasta energie spirituala implica cultivarea notiunii de Armonie in primul rand. Metoda originala fiind creata de un japonez, initiatorul in discutie, normal ca si Armonia trebuie inteleasa tot prin prisma lui.

Armonia, atat ca si notiune cat si ca aplicatie practica, face parte din cultura poporului Japonez. Se cultiva de la cele mai fragede varste ca unul dintre cele mai importante lucruri ce trebuie sa le urmam in viata noastra.

Wa inseamna in traducere armonie. Japonia in trecut se numea tara Wa. In primul articol al primei constitutii Japoneze, WA era pomenit ca principiu fundamental de urmat la nivel de tara.

Revelatia prin Reiki

Odata racordat la energia Armonioasa Reiki si lucrand cu ea dupa metodologia originala o sa incepi un proces de redescoperire a sinelui. Vei invata sa stai fata in fata cu tine, sa te intelegi, sa te ierti pentru a nu te mai autosabota, sa-i ierti si pe altii ca e mai bine pentru tine. Odata ce ai sa inveti sa-ti stapanesti simturile, ai sa experimentezi cum Reiki iti preia controlul pentru a te racorda la Inalta Dimensiune, Spirtuala in fond.

Vei invata cum e sa implementezi obiceiuri sanatoase zilnice, cum sa-ti linstesti mintea si sa o faci prieten nu dusman, sa devii folositor societatii prin propria practica si nu numai.

Observi cum de fapt tot sufletului tau te adresezi in primul rand si apoi diverselor abilitati.

Poti afla mai multe despre aceasta metoda si inscrie la cursul anuntat apasand butonul de mai jos.

Date/Time Event
23/01/2021 – 24/01/2021
8:00 am – 1:00 pm
Cursuri Reiki Bucuresti 23 – 24 Ianuarie 2021
Bucuresti, Bucuresti Romania
13/02/2021 – 14/02/2021
8:00 am – 1:00 pm
Cursuri Reiki Constanta 13 – 14 Februarie 2021
Constanta, Constanta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.