Contact
 
Inscrie-te la cursurile noastre folosind formularul pus la dispozitie pe site. Te vom suna imediat pentru restul detaliilor.

Ce este Reiki si cum poate fi energia perceputa corect

La intrebarea ce este Reiki, nu se poate raspunde simplu. Este desigur recunoscuta ca si o energie cu proprietati de benefice pentru noi. Dar care este sursa ei, cum actioneaza de fapt, nu se stie. Certe sunt rezultatele aplicarii sale asupra fiintelor si corpurilor materiale. Este destul de greu sa vorbesti despre ceva ce trebuie experimentat pe propria piele, pentru a intelege ce nu se vede. Energia nu se vede, nu?

Ce este Reiki cu adevarat

Din pacate majoritatea are un apetit mare pentru imagini si senzatii zugravite prin vorbe. Asta duce la denaturarea esentei energiei de experimentat prin construirea falselor asteptari. Apetitul majoritatii pentru vorbe este dat de paternul mental al asteptari luarii unei decizii. Decizia de a afla inainte despre ce ar fi vorba pentru a gasi motivatia experimentarii sau nu. Lucrurile nu merg asa si asta e calea renuntarii inainte de a incepe. Ce ar fi daca eu am o calitate superioara altora de a transmite Reiki, dar nu ma pricep a povesti imagini despre Reiki? Inseamna ca tu nu mai vrei Reiki si sa renunti inainte de afla despre ce este vorba. Exact asta se intampla multora in mediul online unde poti ”afla”orice. La cursul Reiki sunt intrebat in primul rand ce este Reiki si primul lucru pe care il fac este sa explic istoria descoperirii lui. Dar asta nu explica ce este Reiki.
Cum poti explica o energie cu constiinta proprie sau manifestarea ei deasupra simturilor si judecatii noastre?
Dupa ce participantii se relaxeaza putin, aplic aceasta energie sub forma unor acordaje si atmosfera se schimba. Din momentul ala nu mai trebuie sa explic ce este Reiki ca au experimentat-o pe pielea lor.

Ce este Reiki ca si intrebare pentru incepatori

Din momentul ala pot face linistit cursul ca participantii sunt ocupati sa o simta fiecare in felul sau. A experimenta Reiki direct face cat 10 carti scrise despre subiectul in sine. In loc de explicatii se pot in schimb stabili linii generale despre efecte, stari si senzatii produse de interactiunea cu aceasta energie. Vorbesc de linii generale, deoarece sunt folosite drept ghid in explicatiile oferite curiosilor ce amana experimentarea ei. Altfel perceperea Reiki variaza de la practicant la practicant in mod subtil. Asa ca daca inca nu ti-am raspuns la intrebarea ce este Reiki inseamna ca te invit la curs pentru a afla si singur raspunsul.

Ce este energia vindecarii pe intelesul tuturor

Pot sa-ti spun totusi cate ceva despre ce este Reiki prin suma senzatiilor si efectelor observate de marii maestri Japonezi. Acestia sunt creatorii metodelor derivate din cea originala, fara prea mari modificari ci doar adaptari. Prin interactiunea cu Reiki practicantii experimenteaza
  • stand cu ochii inchisi, senzatia de lumina si eliberare de atasamentele materiale
  • senzatia de caldura interioara
  • modificarea usoara a starii de constiinta
  • senzatia de calm, pace, armonie interioara, uitarea grijilor
  • senzatie de usurare, de bine, calmare a stresului
  • relaxare
Lista poate continua cu afectiunile ce se pot vindeca datorita armonizarii cu reiki din timpul terapiei. ”Reiki este ….”’ nu… nu este …esti tu si de aici pleaca tot. Ce esti tu in relatie cu Reiki.

Ce nu este Reiki si la ce nu trebuie sa te astepti

Un singur lucru Reiki nu-l face si anume nu-ti poate schimba modelul de gandire. Daca ramai in vechiul tipar de gandire, ai sa continui sa-ti construiesti aceasi realitate si nu vei putea schimba nimic. Vei continua sa ai acelasi stres, ganduri negative, oameni nedoriti in jur.
Energia asta este influentata de felul in care gandesti si te raportezi la ea, nu invers.
Daca nu iesi din vechiul tipar mental, cu timpul vei renunta la Reiki deoarece nu ai sa intelegi ce este Reiki de fapt. Reiki nu se substituie puterii tale de decizie sau a lipsei ei. Daca in schimb ai sa intelegi ca a afla de dinainte ce insemna Reiki te va duce la a pierde esentialul despre aceasta energie, ai dori doar experimentarea ei la curs. E simplu. Am scris maxim despre Reiki ca si energie fara ca sa iti zugravesc povesti din mentalul colectiv, sau propriile mele inflorituri si experiente. Ca sa afli ce este Reiki trebuie sa-ti cladesti propria ta experienta cu o curiozitate continua. Daca doresti sa participi la un curs deosebit ce-ti va schimba viata in bine, rezerva-ti acum locul aici:
No Events