Contact
 
Inscrie-te la cursurile noastre folosind formularul pus la dispozitie pe site. Te vom suna imediat pentru restul detaliilor.

Ghid pentru o viata rationala opreste-te imediat in a face 11 lucruri nocive

Cu totii avem nevoie de un ghid pentru o viata rationala. Evident, ne nastem fara un ”prospect” de folosire judicioasa vietii, iar daca vrem sa ajungem undeva ne trebuie totusi o harta. Cum si de la cine o obtinem? Altfel o sa tot bajbaim in necunoastere pana cand ne trezim ca a trecut timpul fara sa fi ajuns la rezultatul dorit.

Nu mai spun ca mostenim prin educatie destule greseli facute chiar de inaintasii nostri. Ele ne sunt transmise noua prin invatatura, cu buna intentie. Din pacate rezultatele nu ne sunt intotdeauna favorabile.

Asa ca am pus la punct un ghid pentru o viata rationala, in care iti arat 11 lucruri pe care incepand chiar de acum sa nu le mai faci. In acest fel ai sa te orientezi mai bine in viata, chiar daca inca nu ai un scop clar.

Ghid pentru o viata rationala ca sa-ti fie bine:

 1. Nu mai petrece timpul cu oameni nepotriviti

Fiecare din noi, are nevoie de un anturaj potrivit. Nu-ti mai pierde timpul cu cei care te resping constant, sub diverse forme. Daca cineva te va dori in apropierea lui, iti va oferi un loc, fara sa te rogi prea mult pentru asta.

Sa te tot explici, sa oferi motive pentru ca oamenii sa te accepte, te poate indeparta de la ceea ce ai de facut, de la drumul tau.

Prietenii tai oricum nu au nevoie de explicatii, iar cei ce nu te agreaza oricum nu le vor accepta. Fii tu asa cum esti si asta va genera criteriile acceptare intr-un anturaj potrivit tie.

 1. Nu te mai minti singur

Poti sa-i minti pe altii mult si bine, dar nu prea poti face treaba asta si cu tine. Singura persoana de care nu te poti ascunde, esti chiar tu si asta pentru ca noi suntem singurii nostri judecatoriDe aceea nu este bine sa faci asta, chiar incepand de azi.

Nu te astepta sa te pedepseasca cineva sau ceva, pentru ca lucrurile nu merg asa cum trebuie. De fapt singura “pedeapsa”, va fi aceea ce ti-o vei aplica singur prin irosirea vietii si regretul imens de a fi putut face orice ai fi dorit, daca nu te-ai fi mintit singur, la cum stau lucrurile cu adevarat in viata ta.

A te minti cu buna stiinta, este de fapt o modalitate de a nu-ti accepta responsabilitatea asupra rezultatului sau de a fugi de rezolvarea propriilor probleme.

Nu va fi usor sa le infrunti, dar alta cale nu ai. Prin incercari si greseli repetate, ai sa inveti ce si cum trebuie facut, pentru a ti le rezolva. Doar asa vei merge inainte.

 1. Nu te mai agata de trecut

Consumandu-ti resursa productiva a mintii, ancorand-o de evenimente ce nu le mai poti schimba, te va impiedica sa actionezi in acest moment prezent, pentru a determina rezultatele dorite in viitor.

Doar ce vei face azi, in acest moment, are puterea de a aduce schimbarea in directia dorita de tine. Acum spre exemplu citesti acest un ghid pentru o viata rationala, primul pas pentru a schimba ceva.

 1. Nu-ti mai fie teama sa gresesti

Doar prin greseala inveti cum sa procedezi corect. Este felul nostru natural de a functiona. Ar fi ideal sa invatam doar din greselile altora, dar asta se intampla intr-o masura mai mica decat prin propria noastra experienta.

Din pacate, educatia primita din familie, scoala, societate, asociaza greseala cu pedeapsa si asta duce la micsorarea pana la disparitie a curajului de a porni pe cale infaptuirii viselor noastre. Mai bine stam in banca noastra decat sa gresim, nu? Este exact ceea ce nu este bine sa faci incepand de azi, daca vrei sa ai succes in a-ti urmari visele.

Greseste cu curaj, asuma-ti rezultatele si vei ajunge o persoana cu multa experienta.

 1. Nu mai astepta fericirea de la altii

Daca tu nu ai obtinut linistea interioara, pacea cu tine, cine altcineva crezi ca ti-o va oferi?

Indiferent ce personaj minunat va veni langa tine, atata timp cat tu in “regatul” tau nu  ai lucrurile aranjate, bucuria si buna dispozitie a unei alte persoane, o vei percepe prin turbulentele tale interioare.

Impaca-te cu tine, stabileste-ti scopul si fii multumit, implinit, prin pasii realizati catre indeplinirea lui. Atunci te vei putea bucura impreuna cu alti bucurosi si de bucuria lor. 🙂

 1. Nu mai fi inactiv

Oricum ai lua-o, trebuie sa faci primul pas. Nu trebuie sa fie mare, nu trebuie sa fie corect, nu trebuie sa fii pregatit, dar trebuie sa fie facut primul.

Orice ce actiune ai intreprinde in directia dorita, este mai buna decat niciuna. A amana echivaleaza cu nici o actiune.

 1. Inceteaza a crede ca nu esti pregatit

Lucrurile bune pentru tine, nu apar atunci cand te simti tu pregatit pentru ele, adica niciodata.

Apar, dar atunci cand ai nevoie de ele pentru a iesi din zona ta de confort, acceptandu-le.

Se spune ca atunci cand iti apare o oportunitate, o accepti si apoi vezi tu cum te descurci. Nu este bine sa faci cum fac multi, nu dau curs ocaziei din teama de a nu fi pregatiti.

Asta inseamna sa adopti o metoda, pentru a-ti depasi limita nativa de obtine niste rezultate, prin iesirea din zona de confort. Acolo unde este cald si bine, nu se intampla nimic bun pentru tine, ci pentru altii. Aplica chiar de azi acest un ghid pentru o viata rationala indiferent cat de greu iti este.

 1. Nu mai intra in competitie cu altii

Singura competie in care merita sa intri, este cu tine, nu cu altii. Tu trebuie sa fii mai bun dacat cel/cea de ieri.

Doar asa avansezi in directia indeplinirii propriului tau scop.

Altii au alte scopuri si rezultatele competitiei cu acestia sunt pur relative, fiecare indreptandu-se de fapt in alta directie, pe un alt drum, avand nevoie de o alta experienta.

 1. Nu permite altora sa te coboare la nivelul lor

Daca ei nu-si pot permite, sau nu vor sa-si ridice propriul nivel, de ce ti l-ai cobora tu pe al tau?

Sa stii ca nu este bine sa faci asta, daca vrei sa intampini cat mai putine probleme.

E mai bine sa zbori pe deasupra copacilor, decat sa-ti intre toate crengile in ochi. 🙂

Coborand, vei intampina din nou problemele acelui nivel scazut de viata.

Continua-ti drumul in anturajul potrivit si daca nu ai unul inca, mergi mai departe singur/a.

 1. Nu-i mai invinovati pe altii pentru problemele tale

Odata ce ai acceptat responsabilitatea pentru rezultatul obtinut, vei sti si ce ai de facut pentru a–l corecta.

Invinovatindu-i pe altii pentru propriile rezultate, nu faci altceva dacat sa devii dependent de actiunile lor, asteptand un rezultat corect pentru tine din alta parte, decat din a ta. Chiar crezi ca o sa se intample? 🙂

 1. Nu mai fi tot pentru toti

Incercand sa multumesti o multitudine de persoane, fiecare cu problemele lor, ai sa reusesti performanta de a nu te mai multumi pe tine.

Si chiar nu este bine sa faci asta, pentru ca poti alege sa-i multumesti pe cei putini si importanti din viata ta. In acest fel nu te vei irosi cautatnd sa realizezi imposibilul, adica multumirea tuturor.

Acum ai acest un ghid pentru o viata rationala ce il poti folosi pentru a te simti bine tu in primul rand. Doar asa se vor simti si altii bine langa tine.