Contact
 
Nu ezitati sa ne contactati pentru orice iinformatii legate de cursuri .

De ce sunt necesare sedintele de terapie Reiki

Terapie Reiki inseamna lucrul cu un singur instrument: energia Reiki din jurul nostru! Bioenergia sau forta noastra vitala, iese cateodata din parametrii necesari unei vieti sanatoase. Corpul nostru este de fapt energie, caracterizata de amplitudinea oscilatiei energetice cat si de frecventa ei.

Caracteristicile noastre fizice se datoreaza incorporarii in constructia noastra a unei matrici, unui tipar energetic. Acesta este cel oferit de caracteristicile energetice in care am luat nastere, ca specie si indivizi. Mediul nostru energetic este cel al pamantului, dar care s-a format la randul lui in sistemul solar. Cel din urma s-a format in galaxia noastra si tot asa mai departe.

Cand parametrii tiparului nostru energetic sufera modificari, prin terapie Reiki ii readucem la valorile initiale. Energia Reiki este de fapt etalonul matricei noastre energetice, ce se gaseste in tot cosmosul. Prin simplul fenomen fizic de rezonanta a noastra cu Reiki, ne restabilim matricea energetica la valorile normale, initiale. Acest fenomen de rezonanta cu Reiki, va declansa si restabilirea parametrilor fizici, mentali, emotionali si spirituali, in timp. Aceasta este de fapt „vindecarea” la care se refera atat de multi terapeuti.

Terapie Reiki pentru restabilirea parametrilor tai fizici, mentali, emotionali si spirituali

Ca si terapeut Reiki, sunt un mediator intre tine si energia Reiki din Univers. O terapie Reiki inseamna ca tu intri in rezonanta cu caracteristicile energiei Reiki, prin mine. Aceste caracteristici trebuie sa ramana nemodificate in timp ce ti le transmit. Aceasta este calitatea unui terapeut Reiki: de a transmite nemodificati parametri Reiki catre pacientii sai. Deci un terapeut Reiki nu transmite energia sa proprie, limitata, ci pe cea Universala, nelimitata.

In terapie Reiki, restabilirea parametrilor energetici apare in timp si este ghidata din afara vointei mele. Totusi, rezultatul armonizarii energetice apartine deopotriva, atat pacientului cat si terapeutului. In acest caz vorbim de o compatibilitate necesara intre cei doi. Pacientul trebuie sa fie deschis colaborarii cu terapeutul, in sensul de a-si modifica obiceiurile zilnice ce i-au declansat dezechilibrul.

Atentie! In terapie Reiki nu se pun diagnostice de catre terapeut. Terapeutii Reiki nu sunt pregatiti pentru a interpreta analizele medicale sau simptomele afectiunii unui pacient. Terapeutii Reiki nu au voie sa recomande intreruperea tratamentului medicamentos. Totusi, este necesar a lua la cunostinta starea medicala initiala (analize, radiografii, diagnostice medicale, etc) pentru:

 • a considera daca e necesara o terapie Reiki
 • a observa evolutia pacientului in timpul tratamentului
 • a indica schimbari ale obiceiurilor zilnice ce ar fi putut provoca afectiunea

O terapie Reiki este un tratament suplimentar, complementar, al unui act medical si in nici un caz nu-l va inlocui.

Acum alege una din cele doua modalitati de armonizare! Programeaza-te chiar azi la o sedinta de Terapie Energetica Reiki.

Cum te ajuta terapia Reiki în rezolvarea problemelor cotidiene

Terapia Reiki iți aduce beneficii pe care poate nici nu le bănuiești poate.

Este dificil sa explici in cateva cuvinte, ce este Reiki si cum ne influenteaza aceasta energie. Totusi aceasta intrebare este pusa des, iar raspunsul poate fi privit prin doua aspecte:

 • Unul tehnic, pragmatic
 • Iar altul spiritual in esenta, asa cum il voi dezvolta in continuare.

Reiki este o energie de natura spirituala inalta asociata cu lumina, asa cum si sufletul nostru este perceput. Adevarata noastra esenta este de natura luminii, ce nu poate fi stinsa de nimic. In schimb, aceasta adevarata natura a noastra, poate trece neobservata, fiind acoperita de griji, furie, frustrari, resentimente, vicii, lipsa de echilibru, egoism, lipsuri.

Acestea se regasesc sub denumirea de conditionari ale lumii materiale in care suntem obligati sa traim. Desi este normal sa fim atasati in acest mod, lipsa acestora ne poate creste considerabil calitatea vietii, atat a noastra cat si a celor din jur.

Putem privi aceste conditionari ca si straturi de material ce acopera lumina “becului” nostru intern, fara sa-i reduca din intensitate. Doar ca nu vom straluci in exterior, in timp ce in interior lumina continua sa existe.

Cum ne ajuta terapia Reiki

Practica Reiki se refera la abordarea urmatoarelor elemente, prezente in metoda Reiki:

 • acordajul energetic
 • terapia propriuzisa pentru tine si pacientii tai
 • exercitiile
 • filozofia sistemului
 • simbolurile

Accesarea elementelor metodei Reiki, inlatura pe rand aceste conditionari. Pe masura ce umplii spatiul inconjurator cu propria ta lumina, cu atat manifesti mai putine griji, frustrari, temeri, dezechilibre. De aceea practica Reiki este necesar a fi inclusa in viata zilnica.

Pe masura ce stralucirea ta creste in intensitate, nu doar ca vei deveni mai intelegator si detasat, ci vei dezvolta si abilitatea de vindecare. Lumina din interiorul tau va umple cu usurinta spatiul exterior, influentandu-i pe toti cei cu care vei veni in contact.

De aceea se spune ca in metodele Reiki japoneze, efectul de vindecare sau armonizare, creste odata cu nivelul spiritual atins de practicant.

In acest fel practicant Reiki fiind, te poti dezvolta ca si un canal de lumina, pentru a transmite Reiki pur , curat si cu intensitate. Nu tu vei realiza acest act al vindecarii ci calitatea energiei Reiki transmisa prin tine, cu care pacientul va lucra.

Dimpotriva, daca permiti ca propria stralucire sa fie iar acoperita cu nori de manie, frustrari, calitatea Reiki-ului transmis prin tine, va scadea, odata si cu propria ta lumina.

Deci energia Reiki ne ajuta sa ne descoperim si sa manifestam adevarata noastra esenta: lumina!

Asa ca incepe sa practici chiar de azi redescoperirea stralucirii tale interne, a bucuriei si sanatatii, prin inscrierea la cursuri de terapie Reiki tinute de scoala noastra.

Cursuri Reiki Bucuresti

Urmeaza cursuri Reiki Bucuresti ca sa intelegi  cum sa utilizezi tehnica de vindecare Reiki in viata ta zilnica, pentru a obtine beneficii.

La cursuri Reiki Bucuresti, primesti abilitatea de a transmite vibratia vindecarii. Practic eu ca Instructor Reiki, fac totul la curs, in timp ce tu doar stai relaxat si primesti modificarea sistemului tau de rezonanta cu energia Reiki.

Tehnica de vindecare Reiki, aplicatie practica chiar la primul Curs Reiki Bucuresti cu mine.

Chiar in timpul cursului Reiki Bucuresti, am sa-ti ofer posibilitatea de a folosi tehnica de vindecare Reiki in prima ta sedinta de terapie pe un pacient. Majoritatea studentilor au simtit ca se intampla ceva cu ei in timpul primei lor terapii energetice si asta inainte ca eu sa definitivez toate acordajele corespunzatoare primului nivel.

Acum se numeste ca ai dobandit abilitatea de a transmite prin metoda de vindecare Reiki, energie vindecatoare atat tie cat si pacientilor tai. Pana in acest moment lucrurile sunt simple.

Din acest moment insa, ai doua optiuni in practica Reiki:

 • sa nu-ti lucrezi capacitatea de a face terapie energetica, sperand ca vei putea fi de ajutor cand va fi nevoie.
 • sa-ti cresti abilitatea, prin practica Reiki zilnica, conform instructiunilor metodei Reiki pentru nivelul respectiv.

In momentul in care ti-ai luat carnetul de sofer, se intampla fix acelasi lucru ca si cu metoda de vindecare energetica Reiki:

 • Nu mai conduci din acel moment, nu-ti formezi reflexele in continuare prin practica, iar cand vrei dupa o perioada sa te urci la volan, condusul masinii este foarte stangaci. Ai uitat si ce stiai inainte. In acest caz carnetul de sofer devine doar o hartie fara valoare.
 • Continui sa-ti dezvolti abilitatea dobandita prin practica sofatului zilnic, iti dezvolti reflexele ce nu le vei uita vreodata, iar dupa un numar de kilometri parcursi intr-o perioada de ani de zile, indiferent cat de mult vei intrerupe condusul masinii dupa aceea, abilitatea de a fi un sofer cu reflexe bune, nu o vei pierde.

Folosind aceasta analogie cu condusul unei masini, vreau sa-ti arat ca, in metoda Reiki, ai nevoie de practica dupa fiecare nivel de curs, pentru a-ti forma abilitatile de vindecare, ce sa te ajute cu adevarat cand ai nevoie de ele.

Cum are loc formarea abilitatilor de vindecare, prin tehnica de vindecare Reiki

La finalul fiecarui curs Reiki de nivel 1, sfatuiesc fiecare student sa practice terapia Reiki de autotratament, timp de 21 de zile. Dupa aceasta perioada de 21 de zile, studentul poate efectua tratament Reiki si pacientilor sai.

Acest numar de 21 de zile, nu este ales intamplator in tehnica Reiki, ci are o dubla semnificatie:

 • Acest numar de zile reprezinta perioada in care Sensei Usui, creatorul metodei originale Reiki, a postit pe muntele Kurama inainte de a primi abilitatea de conectare la Reiki si Iluminarea.
 • Pentru deprinderea obisnuintei de a executa sarcini de o complexitate scazuta, este nevoie de 21 de zile, in timp ce pentru formarea obisnuintei de a executa sarcini complexe ar fi nevoie cam de 66 de zile. In acest caz, practica Reiki fiind simpla (pozitionarea mainilor intr-un anume mod) sunt necesare doar 21 de zile, pentru capatarea obiceiului de autotratament Reiki ,ce va fi necesar de continuat toata viata.

Perioada de autotratament de 21 de zile este foarte importanta, deoarece iti va deschide canalele energetice pentru circulatia energiei Reiki prin tine, aducand cu aceasta ocazie vindecarea.  In aceasta perioada schimbarile vor fi simtite, iar beneficiile autotratamentului Reiki, vor ramane pentru toata viata.

Pe cine si unde aplici Tehnica de vindecare energetica Reiki?

Unii studenti de la Cursuri Reiki Bucuresti ma intreaba: “Nu am pacienti (prieteni, rude, etc) ce sa doreasca sa beneficieze de terapia Reiki de la mine. Ce pot face in acest caz?”

In loc sa te opresti din practica Reiki, descurajat de lipsa de posibilitati in a-ti dezvolta abilitatea de vindecare prin Reiki, trebuie sa stii ca ai o gramada de alternative de a folosi metoda de vindecare energetica Reiki. Uite cateva dintre ele:

 • Practica Reiki pe animale de casa: caini, pisici, pesti, pasari, rozatoare. Vei avea parte de reactii favorabile si asta iti va da curaj.
 • Terapia Reiki pe plante, pomi.
 • Aplicarea tehnicii Reiki pentru curatarea energetica a spatiului de locuit sau de lucru.
 • Terapia Reiki pentru structurarea cu energie Reiki a apei de baut, mancarii, obiectelor personale.

Folosind zilnic energia Reiki, indiferent in care din situatiile de mai sus, vei fi in legatura permanenta cu armonia ei iar asta va duce la dezvoltarea abilitatiilor tale de vindecare prin Reiki, in timp.

Cum sa nu aplici energia Reiki

De un singur lucru trebuie sa tii cont la cursuri Reiki Bucuresti si anume, ca poti folosi energia Reiki in orice, doar sa nu incerci sa-ti multumesti orgoliul cu ajutorul ei, caci nu te va ajuta.

Energia Reiki transmite doar armonie, lumina, vindecare, sentimente inalte precum iubirea si nu are rost ca cineva sa incerce sa-i manipuleze pe ceilalti prin intermediul ei, doar ca sa dobandeasca un avantaj. Nu va obtine absolut nimic si nici abilitatile sale in tehnica de vindecare Reiki nu vor creste. Dimpotriva, procedand asa, canalul lui Reiki se va inchide si se va deschide accesul catre o alta energie de vibratie mai joasa.

Transmite Vibratia Vindecarii

Folosind tehnica de vindecare Reiki asa cum ti-am indicat, vei putea trimite vibratia vindecarii pacientilor tai, fara sa le promiti insa vindecarea.

In schimb, Reiki ii va relaxa, iar puterea sistemului lor imunitar, puterea naturala de vindecare, va creste, fiind stimulata de tratamentul energetic aplicat de tine cu energia Reiki. Pentru inscrieri la cursuri Reiki Bucuresti va trebui da completezi formularul de aici.

 

error: Conținut protejat de legea de autor !!
Menu