Terapeut Reiki Plin De Empatie Si Iubire O Mare Prostie

Ciudate vremuri mai traim, in care si cele mai nobile ganduri si actiuni se transforma in ridicol. Abilitatea de deveni sau a fi terapeut Reiki, a reusit sa intre in aceasta categorie a ridicolului. Tot acest site, este destinat de a repune terapia Reiki in drepturile ei initiale. Sa o luam inapoi din mainile habarnagiilor hrapareti si sa o oferim celor cu bun simt si in nevoie.  Inainte de a fi denaturata de toti marii „priceputi” occidentali si nationali aceasta terapie era cu totul altceva. Hai sa vedem despre ce este vorba.

Un Teraput Reiki Din Mentalul Colectiv

Corifeii nostri nationali, au asociat practica dar si calitatea de terapeut Reiki, cu cunostintele lor provenite din mentalul colectiv. Acest fapt se datoreaza insuficientei lor pregatiri didactice, dar si lipsei de conexiune la specificul energiei vindecarii.

Acestia nu au cunostintele necesare pastrarii calitatii unei energii cu proprietati specifice, pentru ca nu a avut cine sa-i invete. Mai mult, linia lor de initiere energetic este adesea neclara, fara legatura cu sursa, Sensei Mikao Usui.

Asa cum nu poti separa o energie de sursa ei, daca nu ai sursa nu ai energie.

Altfel sunt destui dintre cei initiati de chiar maestrul meu Japonez, ce nu au reusit sa se desprinda de povestile mentalului colectiv. In articolul cu pricina, am explicat ca nu sta nimeni de tine sa iti rescrie „softul”, intr-un curs Reiki sau 2 sau cate or fi.

Asa ca marii si priceputii terapeuti Reiki dau din gura despre compasiune, iubire, empatie, cat le pasa lor de pacienti. Isi creaza o imagine despre propria lor eficienta pe criteriile astea de pasare foarte mare de client. Ca plang ei pe umarul clientului, fac ei pentru el ce el nu poate sau nu vrea si iese treaba buna.

Terapeut Reiki Bazat Pe Marketing Siropos

Dragoste, iubire, porumbei albi, aripioare de ingerasi, sfintisori, matanii, toate astea si altele prezinta terapia cuiva drept eficienta.

Ba mai mult, ca ticalosia sa fie perfecta, se imbraca in alb sa-ti induca ideea de doctorie, pe acolo.

Mai exista o treapta superioara inducerii ideii de calitate a actului terapeutic, cand intr-o antecamera primesti si o cafea cat astepti.

Astea’s perceptiile actuale create de multi „practicieni”, formati in timp, aiurea de alti destepti. Asa a luat nastere mentalul colectiv Reiki national si de aceea ii denumesc pe autorii acestuia, Corifeos Nationalis.

In concluzie a fi un terapeut Reiki conform mentalului colectiv, inseamna sa fii un vindecator plin de:

 • iubire
 • afectiune 
 • dragoste netarmurita fata de unul ce nu-i pasa de propria persoana
 • empatie
 • compasiune
 • suferinta si rugaciuni pentru pacient, client, etc
terapeut Reiki

Ce inseamna un terapeut Reiki cu adevarat

A fi un terapeut Reiki inseamna a fi capabil sa te conectezi la sursa de energie Reiki pentru a o transmite pacientului tau nemodificata. Pe cat posibil. Atat. 

Pentru ca asta sa fie adevarata, trebuie sa se intampla 2 lucruri:

 • sa fii initiat energetic de cineva adevarat, confirmat, intr-o linie de initiere scurta (e important). Sunt foarte multi in situatia asta.
 • sa ai educatia (scris softul) necesara a transmite energia cat mai nedenaturata de energia ta. Aici cam toti sunt offline Reiki.

Din pacate, motivul il constituie ancorarea puternica a tuturor practicantilor Reiki, in mentalul colectiv. Nimeni nu a iesit de acolo in occident, daramite la noi. Acolo unde este mintea noastra ca si vibratie acolo este si corpul. La acelasi nivel. 

Toxicitatea energetica a mentalului colectiv

Te uiti la filme horor, si corpul tau tot, „tipa” de groaza pentru ca subconstientul nu stie ce e realitate sau poveste si reactioneaza la fel. Rezultatul este ca transmiti un Reiki cam denaturat de nivelul de vibratie al fricilor.

Te aflii cu mintea in mentalul colectiv, grosier, cu energie toxica, extrem de nociva, ea iti va trage in frecventa tot sistemul. Adica mintea si corpul rezoneaza pe acelasi plan aliniat. Asta inseamna ca si Reiki-ul tau va fi modificat de nivelul energiilor joase in care te scalzi.

Ca si maestros cand ii initiezi energetic pe altii transmitandu-le si „cunostintele” tale din mentalul colectiv, ii intoxici de fapt. Ii intoxici cu o energie de calitate scazuta, confirmandu-le apoi printr-o poveste ceea ce ei deja stiau.

Greseala terapeutilor Reiki si rezultatele ei

Gandeste-te la asistentele din reanimare sau resuscitare. Sau la doctorii ce se ocupa cu cazuri grave de boli, cu pacienti cu suferinte grele. De ce oare acestia iau distanta fata de pacient, in timp. 

Tu esti tentat sa spui, pentru ca se obisnuiesc si devin nepasatori fata de pacient. Eu prin prisma experientei mele de teraput Reiki, iti spun ca fac asta, ca sa dea rezultate.

Daca te lasi antrenat in suferinta celui din fata ta, ca si doctor, nu mai poti sa-l ajuti. Rezonezi cu suferinta lui si o iei si tu pe aratura. Nu degeaba se spune ca doctorii psihiatri, ajung si ei sa se joace cu trenulete electrice.

Asa ca un terapeut Reiki ce se implica cu cele de mai sus fata de pacient, este tras la propriu in vibratia bolii pacientului. Ceea ce va „reusi” va fi ca sub imperiul emotional, sa inchida canalul Reiki si sa dea energie de la el.

De asta este foarte greu ca un terapeut Reiki sa-si trateze familia in cazuri mai grave. Se implica emotional si afectiv si nu iese ce trebuie. Asta este motivul pentru care majoritatea covarsitoare a terapeutilor Reiki, sfarsesc mai batrani si mai bolnavi decat pacientii lor. Datorita lipsei de educatie la propriu se intampla asta, datorita toxicitatii ce au primit-o sub o forma de pseudo-educatie.

Un Teraput Reiki Adevarat Implicat In Cazuri Grave

 Un teraput Reiki adevarat, va trebui sa ramana detasat de situatie indiferent de cat sufera pacientul din fata lui. Nu-ti iubesti pacientul, nu ai compasiune pentru el, nu ai mila.

Tot ce face un teraput Reiki in apele lui, este sa ramana detasat, intr-o stare modificata de constiinta, specifica Reiki adevarat.

La modul ideal aceasta stare se va transmite si pacientului suferind, in timp. Sa tratezi pe cineva in agonie, este cel mai greu.

Eu unul aici m-am infipt fara rezerve. Nu m-am rezumat sa tratez dureri de cap si lipsa de chef de viata. Nu nene.

M-am implicat acolo unde parea imposibil sa iasa ceva. Nu-mi pun eu coroana, dar cati au facut asta in Reiki? Trebuie sa fie dar nu-i stiu eu, poate sunt prea putini.

Hardcore Reiki Se Poate Si Asa

Un bolnav real este ca si o planeta cu o gravitatie foarte mare, ce te atrage in campul ei. Doar ca energia bolnavului este dezechilibrata, proasta si daca nu stii sa te detasezi, iti va face si tie rau. Daca manifesti dragoste, iubire, compasiune fata de pacientul tau, atunci prin legatura formata, vei suferi si tu la propriu alaturi de el. 

Cine este invatat sa manifeste dragoste, iubire, compasiune, empatie fata de altii, nu-i va putea ajuta.

Cateodata e asa puternica atractia asta ca trebuie sa intrerupi pe moment terapia Reiki. Daca in schimb esti format ca si terapeut Reiki, in afara prostiilor din mentalul colectiv, nu ti se mai intampla asta.

In terapia Reiki reala, starea ce o obtii printr-o conexiune reala, la un reiki real, iti va oferi detasarea si starea de constiinta modificata. Doar prin stabilitatea interioara in aceste stari, poti deveni eficient in calitatea de teraput Reiki.

Este mult de explicat despre tehnici, abordari, filozofie, metode, dar nu acum ci la curs Reiki.

Acum stii cum sa-ti alegi un terapeut Reiki real. Am scris acest articol datorita unui numar semnificativ de:

 • pacienti ai altor terapeuti, ce imi spuneau ca nu le-a mers alora „jucaria” desi s-au straduit.
 • pacienti ce imi povesteau cam „intorsi pe dos” experientele neplacute avute cu alti … nu le pot spune terapeuti
 • elevii altor instructori ce ii imi cereau sa le fac eu ceva pe gratis (ca pe aia ii platisera ei bine) pentru ca nu le functioneaza Reiki – desi stiau de mine tot la corifei sa le dea banu’ s-au dus, doar ca sa o ia in freza

Acum stii cum trebuie sa fie un terapeut Reiki bazat. Daca nu te mai doresti drept clientul unui corifeu priceput, poti deveni tu unul mai adevarat la cursuri Reiki incepatori prin scoala Reiki Do.

ps. eu nu mai fac terapii Reiki pana nu se schimba conceptia majoritatii pacientilor despre activitatea asta. Prefer sa-i transform pe eventualii pacienti in doritori de a fi proprii terapeuti Reiki pentru binele tuturor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
YouTube
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp
Scroll to Top