Conditia De Maestru Reiki Ce Ar Trebui Sa Insemne

Maestru Reiki Azi Doar Un Nume Pompos Si Nimic Altceva

Aceasta conditie de maestru Reiki ar fi trebuit sa reflecte calitatea superioara a unei persoane. Aceasta calitate spirituala si personala, ar fi trebuit obtinuta in urma unui mod de viata impus de practicarea unei metode. Un maestru formeaza alti practicanti Reiki prin initiere energetica si practica de rigoare. Apoi dintre practicanti unii ajung maestri ce formeaza alti practicanti. 

In Reiki, calitatea de maestru Reiki este oferita de nivelul de dezvoltare personala si spirituala a acestuia prin practica si experienta de viata. Prin aceasta calitate el va forma practicanti sau alti maestri de succes, sau ii va duce in cap. 

Azi un maestru Reiki practica marketingul si mai putin terapia in sine. Adica nu isi creaza fundamentul, baza evolutiei sale ca si practicant Reiki in primul rand. 

Multi dintre cei renumiti si reputati mesteri faurari de Reiki (aka mAESTRO, sau Corifeos Nationalis), au o linie de initiere intortocheata, neclara de la altii reputati …renumiti ca si ei.

Alti maestri Reiki au linii de initiere scurte, cum am si eu, dar nu au reusit sa-si depaseasca ego-ul, ambitiile, frustrarile.

Un maestru Reiki nu apare de nicaieri prin el insusi

El trebuie sa fie format de o scoala anume, sau de un alt maestru. Asa iau nastere liniile de initiere energetica, fara de care metoda Reiki nu ar exista. 

Din pacate multi nu au invatat sa traiasca ca niste maestri, ca nu a avut cine sa-i invete. Asta este tragedia in Reiki. Maestri Reiki sunt doar imagini atent lucrate prin MARKETING, dar fara continutul trambitat. Imagini goale. Asa si unii si altii, majoritari in Reiki, au transmis mai departe metoda Reiki pana a a juns ce reprezinta ea azi. Adica o practica obscura de care fug toti cei educati cu un nivel superior personal si profesional.

Ce reprezinta azi practica Reiki fata de ce a fost la inceput in Japonia se datoreaza exclusiv CALITATII tuturor maestrilor occidentali. Unul singur si influent daca era Ok, schimba paradigma Reiki-ului. Dar influenta lor duce in alta directie. 

cursuri dezvoltare personala si evolutie spirituala

Ca sa intelegi prin analogie cu poza, maestrii nu au iesit din pestera si se afla chiar unde este majoritatea. De aceea majoritatea rezoneaza cu acel maestru si primesc de la el cum se si asteapta. „Pestera” reprezinta narativul mainstream format din reguli, norme, cutume ce vin din negura timpului tinand oamenii drept prizonieri ai trecutului.

Cine a scos vreodata un maestru occidental la lumina, afara din pestera? Eeee … judeca te rog raspunsul. 

Acesta este cazul tuturor indivizilor ce trambiteaza azi dezvoltarea sub toate formele ei: leaderi, influenceri, facilitatori, profesori, lista e lunga. Din pacate si tu te astepti sa rezonezi cu eventualul tau maestru. Nu e asa. El va rezona cu tine doar daca are chef. El fiind „sus, la lumina” nu-l poti intelege.

De aceea inainte vreme, elevii se rugau literalmente de Maestru sa-i primeasca. Azi alearga maestro dupa elevii sai prin marketing. Daca bifezi chestia asta te vei duce si tu acolo in pestera. De aceea nu mai este azi Reiki adevarat, ci un simulacru de energie nasoala, combinata cu orgolii, ambitii, competitivitate pentru clienti, vindecari prin proprie vointa. 

Maestri Reiki Autentici Nevoie Mare

Asa ca azi nu mai avem maestri Reiki autentici, desi isi pun aceasta titulatura. Cine ii impiedica sa-si spuna singuri, ca sunt maestri autentici? Si eu pot scrie pe site-ul meu ca sunt super-autentic. Ce vine in sprijinul afirmatiei mele? Uite … devino tu avocatul meu si apara-mi autenticitatea. 

Ai tot site-ul meu la dispozitie sa sapi sa cercetezi, sa afli. Asta inainte sa vii la mine sa vii in contact cu Reiki prin mine, sau sa te inscrii la cursurile mele. E un joc al imaginatiei in care sa-ti creezi argumente sanatoase pro sau contra. Asa o sa inveti sa nu mai crezi toate balivernele astora ce au distrus pur si simplu metoda Reiki.

Fa acest lucru cu toti ce isi spun ca sunt originali si autentici. In loc sa inghiti galusca fiecarui Corifeu reputat si cunoscut, devino mai intai avocat-ul aceluia. Cauta dovezile maestriei lui, imagineaza-ti care ar fi acelea si apara-l in fata „multimii dezlantuite”. E o vorba ca sa-ti creeze cadrul imaginativ.

Practica Reiki nu mai exista deoarece energia Reiki cu calitatile ei specifice a fost degenerata de acesti maestri Reiki pana la disparitie. 

Maestrul Reiki este singurul ce o transmite mai departe, prin abilitatea lui de a forma alti maestri Reiki. Dragutii nostri maestri Reiki occidentali au softul scris in asemenea maniera incat complica cele mai simple notiuni, lucruri, chestii, spune-le cum doresti.

Cum se obtine calitatea de maestru Reiki

Azi maestri Reiki se obtin printr-o simpla instruire, participare la unul sau mai multe cursuri de Reiki. Mai mult, in ultima vreme se creaza maestri Reiki (cica) prin initieri Reiki la distanta. O mizerie ce nu corespunde indicatiilor asociatiei Usui Reiki Ryoho Gakkai sau a altor Maestri Reiki Japonezi.

Reiki a fost descoperit in Japonia precum si algoritmul de conectare la energie, invatare de lucru cu aceasta. Asa ca trebuie sa faci ca si ei pentru a obtine rezultatele lor. Asa ca ori faci cum „zice la carte” ori te lasi nabii de meserie ca nu mai iese nimic. „La carte” spune ca NU EXISTA initieri la distanta. Adica nu poti crea abilitatile unor elevi de a se conecta la Reiki de la distanta. Asta este doar un exemplu.

Penibilul atins in conditia de maestru Reiki

Iti vine a crede sau nu, a deveni maestro, consta in participarea la toate nivelele implicate intr-o metoda Reiki. Iti spun asta pentru ca si eu sunt Instructor Reiki. Doar ca eu am mai adaugat si altceva la experienta asta. Te tin in curiozitate, deocamdata, altfel ai la dispozitie site-ul intreg pentru a afla.

Uite asa cineva ajunge maestro in rekiki, stand pe scaun si primind initieri Reiki de la un alt maestru. Ca apoi isi creaza o experienta, o practica de vindecare, este foarte discutabil. Odata capatata titulatura, conteaza cum da din gura sau din pix sa creada lumea ca e ceva de capul lui. 

Adica ce treaba are Reiki ca ai scris tu o carte sau ca mergi la televizor sau faci tic toace pe net. Ai vindecari, ai pacienti, ai elevi instruiti corespunzator ce obtin la ransul lor rezultate?

O poveste frumoasa si sforaitoare se poate crea referitor la orice. Marketing, nu? Maestri Reiki fara practica terapeutica serioasa, fara cazuri grave la activ, fara efort, fara cultura si educatie. Daca doresti sa experimentezi, fara o nevoie reala de a reusi in ceva, poti si asa.

Dar daca iti pui toate sperantele intr-o directie, de ce sa nu fie si corecta?

Maestru Reiki Cu Goluri Didactice si Sarac in Experienta

Cati maestri Reiki cunosti care sa fie realizati intr-un domeniu profesional si sa fi avut si succes in el? Din pacate din ce constat, foarte putini au o calitate atat morala cat si personala de terapeut, practicant, maestru. 

Azi practica Reiki este considerata a fi un misticism ezoterico religios de un obscurantism greu de combatut. Cine a facut legatura intre metodele originale ale maestrilor japonezi si obscurantismul reiki de azi? Maestri Reiki occidentali singurii responsabili de a fi transmis metoda Reiki elevilor lor. La randul lor deveniti unii dintre ei Maestri Reiki au transmis mai departe ce au inteles sau nu, experienta lor sau lipsa ei.

Acest site, candva plin de informatie folositoare, a fost „insusit” la propriu de altii maestri cu goluri mari in cunostinte. Apoi si-au cladit propriile lor povesti, bazate pe ale mele. Si uite asa au mai aparut o serie de mari intelepti ai planetei ce au dus de nas pe altii mai destepti decat ei. „A never ending story„. 

Asa ca l-am golit de „continut” si iti ofer o perspectiva de ansamblu asupra obscurantismului reiki. 

Te orientez in marele FAKE al dezvoltarii de orice fel ca sa nu te pierzi si tu pe drumul asta. Dar de invatat ceva tot inveti daca ai rabdare. Reiki doar la cursurile mele sau …ale cui maestru autentic doresti tu.

Toti oamenii culti si educati au mari retineri fata de cursuri de dezvoltare si fata de viata spirituala dirijata prin mentori. Mentorii sa fie problema, oricat de renumiti si prolifici sunt ei?

Disparitia Reiki provocata de calitatea prezenta occidentala de maestru Reiki

Uite aici istoria si motivele disparitiei metodei Reiki, ma refer la cea originala. Vezi de ce azi avem doar fake-ul si nu realul. E greu de digerat pentru cine si-a pus sperantele in Reiki, dar daca privesti argumentele de bun simt, ai sa intelegi. Ca se transmite o energie, ca simti tu ceva ca si pacient sau elev al unuia, asta da. Tocmai asta e partea nasoala. 

Prin metoda Reiki, prin initierile practicate in cadrul metodei, elevii sunt deschisi de catre nepriceputii si ambitiosii Reiki catre alte energii sau catre a lor personala. De aceea maestri Reiki imbatraniti cu fiecare vindecare sau practica oferita, ar trebui sa-ti ridice un semn de intrebare. In Reiki nu vindeci cu propria energie vitala (ca tu nu esti sfant) si nici cu o energie de natura incerta ce creaza probleme atat terapeutilor(maestrilor) cat si pacientilor (elevilor) lor.

De aceea acum vorbim de Reiki cu ingeri, reiki pentru bani, reiki pentru vrajitoare, reiki pentru traversat strada, etc. La asta s-a ajuns datorita celor ce au transmis mai departe Reiki, adica … datorita maestrilor nostri minunati.

Acest fake prezent in Reiki il poti intelege prin deosebirile acceptate intre Reiki oriental si occidental:

 • In Reiki Japonez eficienta se obtine pe masura avansului spiritual al practicantului (asa a fost creata metoda Reiki sa functioneze de la inceputuri)
 • in Reiki (asa zis reiki) occidental eficienta nu este legata de avansul spiritual ci de practica in sine. (odata desfacuta legatura spirituala intre practicant si Reiki, aveam doar o energie de natura incerta)

Algoritm de descoperire al Corifeilor Rekiki

maestru reiki maestri reiki Acum iti dau un sfat ca sa nu te lasi pacalit(a) de profesori de marketing scriitori de carti creatori de imagini. Cand vezi pe cineva ca iese in fata cu titulatura asta de „Maestru Reiki” urmeaza acesti pasi:

 • verifica-i statutul profesional (a reusit undeva, candva in viata, profesie?) De ce ar preda un manager corporate cursuri Reiki 2 zile, 7 ore pe zi, cand are atatea altele de facut? Sau un om de business?
 • a facut o scoala pe undeva, ceva calificari la activ? Ciclul reprezentat de invatatura, practica, examinare, ofera ceva calificari. Competentele in schimb se ofera in urma participarii la niste seminarii de 1 sau 2 zile cu o hartiuta ce atesta participarea si nu absolvirea unui ciclu.
 • priveste persoana si cauta sa vezi o urma de sanatate in raport cu varsta ce o are. Are gabaritul depasit? E prea in varsta? Fugi, ca nu mai poate oferi Reiki pur. Asta merge doar daca ai la baza o energie, forta vitala la parametrii.
 • aplica cu tine procedee de marketing, psihologie, etc incat simti o forta de atractie de la buzunarul tau catre persoana?
 • ii merge vestea ca face prostii pe la cursuri Reiki, vorbeste aiurea, pipaie doamne in timpul initierilor energetice, etc?
 • are o trasabilitate in ceea ce priveste comportamentul etic si moral? Adica chiar a invatat sa traiasca ca si un maestru Reiki? Sau e ca la popi, ca datul din gura conteaza.
 • are vindecari la activ? Adica niste cazuri clare in care diagnosticul scris pe hartie de catre doctori sa devina doar o amintire pentru pacientul lui.
 • are stralucire, lumina (nu bisericeasca), vitalitate?
 • este varsta lui biologica mai mica decat cea cronologica? Reiki practicat asa cum trebuie creaza o varsta biologica OBLIGATORIU mai mica decat cea cronologica. Doar si dupa asta sa-ti dai seama de fake-uri.
 • are orgoliu, aer de superioritate, doreste sa corespunda publicului
 • vorbeste despre iubire, compasiune, empatie? (in practica terapeutica numai de asta nu ai nevoie pentru rezultate reale. Cine vindeca ca si medici, asistenti sau terapeuti de alta natura stiu ce vorbesc)

Nu uita, un maestru Reiki se obtine azi in urma participarii la niste seminarii, cu titulatura scrijelita pe niste bucatele de hartie. Nu te lasa pacalit(a) de titulatura asta de maestru Reiki, fara sa-ti dovedeasca conform algoritmului de mai sus calitatea sa reala. In plus mai fa te rog si pe avocatul sau si cauta-i toate calitatiile ce sa-l scoata in fata altora. 

Poate asa ai sa intelegi ori sa nu te mai duci pe la vracii astia, ori sa stai ca si posibil elev al cursurilor Reiki cu banii in buzunar.

Instructor Reiki La Scoala Reiki Do

Eu unul ma consider inginer, economist, sportiv, antrenor, instructor de sport de performanta, avand in toate atat scoala de stat, cat si experienta relevanta in domeniu.

Am bussines-ul meu aranjat in asemenea maniera, incat sa pot oferi Reiki celor asemenea mie, preferabil. 

Am studiat practica asta si am aplicat-o celor mai dificili pacienti.  Pentru unii dintre ei diagnosticul pus de doctor pe o foaie a devenit o simpla amintire. Nu am cum sa-ti dovedesc asta pentru ca oamenii astia au venit si au plecat, fara sa-i retin. Vorbesc ca si terapeut Reiki.

Alti pacienti au fost mai aproape sau mai departe de linia de „finish„, dar au primit o alinare in suferinta lor. Pe altii i-am ajutat sa treaca „dincolo„, cand nu se mai putea face nimic altceva.

Cati Corifeos Consacratus au facut asa ceva pana sa se apuce sa predea Rekiki-ul lor?

Ma delimitez voit de titulatura pompoasa de Maestru Reiki . Maestru in ce? Numi place sa fiu asociat cu reputatul …reputata, cunoscutul …cunoscuta … nu mai continui.

Initieri Reiki la Scoala Reiki Do

Ca si instructor Reiki am clase mici, pana in 10 persoane, maxim. Cand sa faci frate acordajele, ca la 6 persoane nu-mi ajung 6 ore cu practica terapeutica si teorie. Iar Corifeos Nationalis dau tare din maini, pe langa 20 de elevi intr-o singura clasa, ca niste albinute bazaitoare. Sa nu te mire ca apoi apar reactii de la elevi, gen: „La mine nu merge energia Reiki„.

Si imi trimit mie email-uri sa le fac eu ceva, pe gratis, ca sa repar „jucaria„. Nu merge asa.

La orele mele inveti mai intai istoria Reiki. Aia adevarata, fara bisericisme si alte chestii pe langa Reiki. Asta ca sa stii de ce a fi maestru Reiki, in trecut era sinonima cu Iluminarea. Uite acum o comparatie intre ce a insemnat Maestru Reiki inainte fata de maestri reiki de azi.

Maestru Reiki In Trecut Sinonim Cu Iluminarea

Vai de maestri Reiki de azi, caci din nou subliniez, din cauza lor asa a ajuns azi Reiki sa fie cunoscut. Vizioneaza acest video si ai sa te edifici si singur(a) vazand diferenta.

Nu sunt perfect, dar nici nu mi-am dezvoltat fata aia ce exprima o grija nevoie mare de tine, combinata cu o bonomie preoteasca, parinteasca. La combinatia asta romanasul nostru nu rezista si cedeaza emotional, cu buzunarul lui cu tot.

La cursurile mele de Reiki vei experimenta atat metodologia cat si energia Reiki, cat mai aproape de ceea ce a fost inainte Reiki. Putem vorbi pana ne plictisim, nu ai sa afli decat daca experiementezi tu personal vibratia vindecarii.

Imi place sa spun ca predau celor cu educatie superioara, foarte cerebrali si cu o experienta bogata de viata. Imi e mult mai usor cu ei decat cu altii, ce „stiu” ei ce este Reiki. Desi mintea se scoate din ecuatia Reiki, ea trebuie formata corespunzator pana ajungi in acel punct. Indiferent cat de sceptic(a) sau lipsit(a) de incredere in fortele proprii esti, Reiki va functiona.

Provocari avem cu totii, caci inainte de conditia de maestru Reiki suntem si ramanem oameni. Depinde in schimb cum reactionam si cat de detasati putem deveni prin intelegere si exercitiu.

A fi azi un Maestru Autentic Reiki, inseamna sa stii sa traiesti ca unul din primele generatii, fara sa fii un FAKE dar specialist in marketing.

Iluminarea Prin Reiki Transpusa In Zilele Noastre

Sa poti trai intr-o relativa stare de detasare, in deplina armonie cu energia Reiki, inspirat de aceasta. Sa fii in stare sa-i ajuti si pe altii ce ti-o cer, in felul in care trebuie si nu cum se asteapta ei.

Sa stii sa-i aduci si pe altii pe drumul tau, al lipsei ego-ului dar si al conectarii la inteligenta Universala fara implicarea constientului sau al ambitiilor personale.

Eu unul ma mai enervez, recunosc. Ma enerveaza tampitii, nu am ce face, limita constructiva. Nu am pretentia ca merg pe norisori, hai sa fim seriosi. Dar sunt cu totul alta persoana, fata de cand m-am apucat de practica Reiki. Pana si maestrul meu Japonez a recunsocut ca toata viata lui a avut si mai are probleme cu enervarea. Cand esti inconjurat de tampiti de enervezi, iar asta e o reactie normala.

Cred ca este cazul sa incercam cu totii sa traim un pic mai destept, asemenea unui Maestru Reiki Original de acum 90 de ani.

Doar azi sa nu … (completeaza ce-ti doresti sa NU) …doar azi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

YouTube
YouTube
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp
Scroll to Top